» » » TUN de 25 de milioane de euro la CFR Călători


CFR Călători a plătit o sumă colosală pe vagoanele cancerigene provenite din Franța. 26,5 milioane euro este suma plătită de compania românească deși vagoanele au costat în Franța doar 1, 6 milioane euro, conform exclusivNEWS.ro
Și scumpe și mortal de periculoase sunt vagoanele cumpărate de CFR Călători ca să transporte românii pe căile ferate.
Vagoanele CFR care conțin azbest nu au fost cumpărate de CFR Călători din Franta, ci din România ele fiind trecute prin mai multe firme pentru a se putea șterge urmele provenienței și prețului de achiziție de doar 48.000 euro.

În contractul de vânzare-cumpărare dintre firma franceză și firmele care au intermediat această afacere era specificat că aceste rame electrice sunt cumpărate pentru fier vechi și nu pot fi revîndute (nici măcar la fier vechi) decât după efectuarea procesului de eliminare al azbestului.
Aceste vehicule feroviare de transport pasageri au fost fabricate în perioada 1965-1971 și au fost retrase după ce durata de viața a expirat și nu au mai putut fi modernizate deoarece conțineau componente ce aveau azbest în compoziție.
TUN de 25 de milioane de euro la CFR Călători

Firma care le-a vândut către CFR Călători este chiar SC Remarul 16 Februarie Cluj implicată în celebrul dosar Noapteș, firmă care a făcut modernizarea lor cât și mentenanța până la sfârșitul anului trecut.
Pentru achiziția acestora CFR Călători a semnat doar o notă de negociere care apoi a fost transpusă într-un contract și care a fost completat cu acte adiționale până la achiziția completă a celor 34 de rame.
Mai multe in ATAC

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO