» » » Lovitură din interior pentru Dragnea şi liderii USL din teritoriu: schimbarea legii ANI, blocată de un ministru


Ministerul Justiţiei a dat aviz negativ actului normativ iniţiat de vicepremierul Liviu Dragnea care prevedea ca preşedinţii de consilii judeţene, primarii şi consilierii să nu mai fie declaraţi incompatibili dacă fac parte din adunările generale ale acţionarilor, AGA, în cadrul societăţilor comerciale aflate în subordinea lor, au declarat pentru gândul surse guvernamentale.
Actul normativ a fost depus de vicepremier la Ministerul Justiţiei în urmă cu două luni, după cum a afirmat Liviu Dragnea pentru gândul. Între timp, Ministerul a cerut un punct de vedere şi de la Agenţia Naţională de Integritate, care s-a opus modificărilor cerute din teritoriu. Primul-ministru Victor Ponta a admis că trebuie găsită „o soluţie legislativă corectă” împreună cu Comisia Europeană şi Agenţia Naţională de Integritate, ţinând cont şi de faptul că se apropie Raportul MCV.
Ponta, îngrijorat că jumătate dintre aleşii USL vor fi decapitaţi de ANI
Premierul a dat de înţeles că proiectul lui Dragnea nu are susţinere, precizând că nu „va fi o soluţie unilaterală a Guvernului”. Totuşi, el s-a declarat îngrijorat de faptul că jumătate dintre aleşii locali se află în situaţie de incompatibilitate după deciziile ANI.

"Nu pot spune că jumătate din primarii României o să fie declaraţi incompatibilei, pentru că ce facem? Facem alegeri în toată ţara? Nu cred că e o idee bună. Nu vreau să mă antepronunţ, vreau să văd decizia justiţiei. E o practică totuşi unitară şi, discutând şi cu Comisia Europeană şi cu ANI, vreau să luăm decizia legislativă corectă", a mai spus premierul.

Liderii din teritoriu ai PNL şi PSD au declarat pentru gândul că dacă nu se va reuşi la Guvern rezolvarea problemei, atunci vor cere parlamentarilor USL să depună un proiect legislativ în acest sens.
Preşedinţii de Consilii Judeţene şi primarii din PSD şi PNL au cerut modificarea competenţelor ANI şi a legii 161/2003, cea care reglementează situaţiile de incompatibilitate. În întâlnirile din teritoriu pe care le-a avut cu primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene, Dragnea a spus că va încerca să îi ajute pe cei aflaţi în incompatibilitate sau conflict de interese.
Mai multe in

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO