» » » Papa Francisc în Brazilia. 3 milioane de oameni l-au întâmpinat pe plaja Copacabana


Trei milioane de persoane din lumea întreagă au petrecut noaptea pe plaja Copacabana, unde s-au rugat şi l-au primit duminică pe Papa Francisc într-o atmosferă de finală de Cupă Mondială, la mesa de încheiere a Zilelor Mondiale ale Tineretului, relatează AFP.
În faţa podiumului unde Papa Francisc a oficiat această mesă la care au participat trei milioane de persoane, potrivit primarului oraşului Eduardo Paes, "un record istoric pentru plajă", tinerii au desfăşurat un imens drapel alb cu portretul Papei, deasupra capetelor lor. Ei voiau ca acesta să fie vizibil din elicopterul care l-a adus pe papă la Fortul din Copacabana.
În apropierea podiumului, credincioşii şi clericii se antrenau pentru a realiza o reuniune gigantică.
"Acest lucru ne încălzeşte!", declară pentru AFP braziliencele Anyne Karolina Romano, în vârstă de 19 ani, şi Nathalia de Carvalho, în vârstă de 17 ani, deoarece dimineaţa este răcoroasă.
Papa Francisc a purtat pe cap o podoabă din pene oferită de un indian Pataxo
Papa Francisc a purtat, sâmbătă, o podoapă din pene pe care un indian de etnie Pataxo i-a oferit-o şi a pozat zâmbind pentru fotografi, pe scena Operei din Rio, relatează AFP.
Scena a avut loc în timp ce Papa tocmai rostise un discurs în faţa clasei conducătoare a Braziliei şi a reprezentanţilor societăţii civile.
Suveranul Pontif a salutat un grup de indieni Pataxo, originari din Coroa Vermelha, în apropiere de Porto Seguro (nord-est), satul în care a fost celebrată prima mesă catolică din Brazilia, la 26 aprilie 1500.
Mai multe in

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO