» » » Bucurii meritate si dezastre previzibile la Bacalaureat 2013



Colegiile foarte bune au ramas (aproape) la fel, liceele slabe au devenit catastrofale
S-au afisat primele rezultate ale examenului la Bacalaureat. Desi in aceasta sesiune subiectele au fost destul de usoare, in unele licee, notele sunt in continuare dezastruoase, la fel ca in anii trecuti. Cele mai multe cazuri de absolventi respinsi sunt la proba scrisa de româna. Matematica a creat si in acest an probleme unor candidati.

S-a tras linia peste examenul de Bacalaureat. Desi avem o medie de promovabilitate mai mare decât cea nationala, rezultatele nu sunt din cele mai bune. In continuare elevii de la liceele bune au obtinut note mari si foarte mari, insa la cele in care an de an promovabilitatea a fost mica, notele sunt si de 1 si de 2 si de 3, iar numarul celor respinsi este foarte mare (câteva exemple: “H.Coanda” din 176 candidati, doar 69 promovati, “Letea” din 144 de candidati, numai 12 au trecut, iar din acestia doar 5 sunt absolventi din acest an, “Gr.Antipa” din 182, doar 39 admisi). “Am media 7. A fost si multa oboseala si multa munca. Am luat 6.10 la româna, 8.20 la chimie si 6.70 la matematica”, ne-a spus Adelian Badarau, imediat dupa afisarea primelor rezultate. “Eu depun contestatie. La istorie am doar 5.10. Meritam mai mult”, a declarat nemultumit si Cosmin. Alexandra Otelita a rasuflat si ea usurata ca a trecut, cu media generala 6.45. “Vreau la Medicina. Notele astea nu prea conteaza, dar ma demoralizeaza. Am 7.60 la mate, 5.45 la româna si 6.10 la biologie. Ma asteptam la o medie peste 8.50″, ne-a marturisit. In liceele de prestigiu, emotiile candidatilor au fost mult mai mici, pentru ca aici notele au fost destul de bune. Insa si aici au aparut surprize: la “Vranceanu” – 5 candiati respinsi (1 din promotia 2013), la “Ferdinand I” – 26 candidati respinsi (19 din promotia 2013) si “Alecsandri” – 7 candidati respinsi (5 din promotia 2013). Depunerea contestatiilor a avut loc tot pe 8 iulie, intre orele 12.00 si 16.00. Intre 9 si 11 iulie 2013 se vor solutiona contestasiile, iar in data de 12 iulie 2013 se vor afisa rezultatele finale.

DE APLAUDAT:

Fete de nota 10

Sunt cinci si toate fete. Cinci absolvente a celor mai bune colegii din judet, patru din Bacau, iar unul, din Onesti. Toate au medii de 10 la bacalaureat. Sunt cei mai buni candidati de la examenul maturitatii care au reusit performanta de a lua notele maxime la toate probele. Diana Cornelia Agop (Colegiul National “Gh.Vranceanu”), Anca Stoica, Irina Vascan, Ioana Maria Andrioaie (toate de la Colegiul National “Ferdinand I”) si Bianca Maria Marin (de la Colegiul Sportiv “Nadia Comaneci” Onesti). Ele sunt performerele de la Bac, eleve eminente, cu rezultate deosebite si in cei patru ani de liceu.

DE FLUIERAT:

Primarul din Letea Veche s-a facut de rusine

Petru Dochiei, primarul comunei Letea Veche, a fost si el printre candidatii din acest an la bacalaureat. Absolvent al liceului particular “Grigore Moisil” Bacau, edilul a declarat ca a ales sa dea in sfârsit examenul maturitatii, chiar si la 43 de ani, pentru ca “a insistat sotia, care are si facultate. In plus, am facut-o si pentru fiul meu, elev in clasa a IX-a”. A invatat atât cât a putut si cât i-a permis timpul. “Poate ca e cam târziu, dar sunt fiu de taran, parintii nu au avut posibilitatea de a ma tine la scoala. Muncesc de la vârsta de 17 ani. Am fost operator chimist la fostul combinat chimic din Bacau din 1987, apoi din 1998 am intrat in mediul privat, cu o afacere personala pe comert. In 2008 am ales politica. Am fost viceprimar 4 ani, iar din 2012 sunt primar”, s-a prezentat Petru Dochiei. Numai ca la Bac, norocul nu a fost cu el. Notele pe care le-a obtinut, nu-i fac cinste. Daca la probele orale a trecut, la scris a fost dezastru: româna – 1.30, istorie – 4.20 si geografie – 3.05. Iar contestatiile nu-si mai au rostul.

Detalii in   

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO