» » » » BACAU: MAMA TURCILOR ACUZAȚI DE TRAFIC DE DROGURI ESTE DE NEGĂSIT

Imediat după arestarea celor doi frați turci, Asan Cadiriș, mama acestora și cea care îi aproviziona cu droguri din Grecia, a dispărut ca prin minune. Procurorii DIICOT au cerut sprijin autorităților elene, dar fără niciun rezultat.

Cătălina CHIFU
Mama celor doi turci arestați în dosarul Novac pentru trafic de droguri va fi judecată într-un dosar separat pentru aceleași infracțiuni. Asan Cadiriș, de 43 de ani, româncă de etnie turcă stabilită în Grecia, este acuzată că trimitea colete cu droguri celor doi fii, Haddad Abdul Rahman și Haddad Abdul El-Sitar, presupușii capi ai două rețele de trafic de droguri, una organizată în Bacău și alta în Constanța. Procurorii susțin că din gruparea organizată în Bacău făceau parte Novac Bărbieru, soția și fiica minoră (concubina turcului) și alți apropiați ai familiei.
“Pentru activitatea transfrontalieră de introducere de droguri în țară, din Grecia, a fost ajutat de Bărbieru Novac (cu care s-a deplasat în Grecia) și de mama sa, Asan Cadiriș, ce era stabilită în Grecia și cu care stabilea telefonic detaliile expedierii drogurilor în România”, arată procurorii în rechizitoriu. Drogurile erau trimise sub formă de colete, prin firme de transport internaționale, iar marfa era vândută ulterior la prețuri între 50 și 70 de lei gr/țipla. “În perioada 05.09.2012 – 09.09.2012 Haddad Abdul Rahman și Bărbieru Novac s-au deplasat în Grecia unde, împreună cu Asan Cadiriș, au cumpărat o cantitate de canabis pe care au expediat-o în România sub formă de colet, printr-un mijloc de transport al SC Lilian Express EL-RO.
Pentru a nu fi depistată, inculpații au disimulat-o într-o piesă de autoturism despre care discutau telefonic cu ceilalți membri ai grupării din țară”, precizează anchetatorii. În octombrie 2012, Asan Cadiriș a trimis un nou colet în țară, de această dată în Constanța, lui El-Sitar. Pachetul conținea 400 de gr. canabis și a fost împărțit ulterior între cei doi presupuși capi ai rețelelor. În această perioadă a avut loc și flagrantul, s-au făcut percheziții la cei doi turci și familia Bărbieru, iar mai mulți membri ai grupărilor au fost arestați. Din noiembrie 2012, Asan Cadiriș, a dispărut ca prin minune. Și-a schimbat domiciliul din Grecia și nimeni nu mai știe nimic de ea. Printr-o comisie rogatorie internațională, DIICOT a cerut autorităților judiciare elene să identifice adresa de rezidență din Grecia a lui Asan Cadiriș și să-i înmâneze citația de chemare. Parchetul Curții de Apel Pireu i-a informat pe procurorii DIICOT că Asan Cadiriș nu mai locuiește la adresa din Salamina (insulă în Grecia) și că s-a mutat, din noiembrie 2012, la o adresă necunoscută. Dacă Asan va fi găsită, primul termen în acest dosar se va judeca pe 6 august 2013.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO