» » Nava Flaminia, încărcată cu deşeuri periculoase, a intrat în Portul Constanţa (VIDEO)


Specialiştii care au verificat-o spun că resturile nu pun în pericol mediul înconjurător, apa mării şi nici sănătatea oamenilor care vor munci la decontaminarea şi reparaţia navei.

Nava Flaminia, care a pus pe jar autorităţile din toată Europa după ce a explodat când transporta deşeuri periculoase, a primit permisiunea să intre în Portul Constanţa. Specialiştii care au verificat-o spun că resturile nu pun în pericol mediul înconjurător, apa mării şi nici sănătatea oamenilor care vor munci la decontaminarea şi reparaţia navei.
Nava portcontainer Flaminia, sub pavilion german, era la aproximativ 8 mile marine de intrarea în Portul Constanţa de la sfârşitul lunii martie. Aşteptă aprobarea autorităţilor române să fie decontaminată de deşeuri periculoase şi reparată. Acum a acostat în Dana 38 a Portului Constanţa.
Vasul va fi mai întâi curăţat la Constanţa, unde vor fi descărcate 8 000 de tone de deşeuri metalice şi 1000 de tone de noroi contaminat. Apa infestată va fi stocată în cisterne, iar nămolul va fi depozitat în containere speciale.
După decontaminare, Flaminia va merge în Şantierul Naval Mangalia, unde va fi reparată după ce a luat foc în mijlocul Atlanticului. Incediul din 2012 a fost urmat de o explozie. Trei persoane au murit, iar deşeurile periculoase s-au deversat. Înainte de a veni spre Constanţa, de la bordul navei Flaminia au fost preluate aproximativ 30 000 de tone de apă contaminată de către danezi.




About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO