» » » China: Virusul H7N9 a provocat încă un deces. Colonel chinez: Este o conspirație a SUA


În timp ce autoritățile chineze și Organizația Mondială a Sănătății continuă să cerceteze care este sursa noii tulpini a virusului gripei aviare H7N9, care a dus la moartea a opt oameni, în estul țării, un înalt oficial militar de la Beijing susține că în spatele apariției acestui virus s-ar afla o "conspirație americană".
Potrivit lui Dai Xu, colonel al Forței Aeriene al Armatei Chineze și stratge militar, virusul H7N9 este parte a unei conspirații a Statelor Unite, menită să provoace panică în rândul celei mai populate țări de pe glob."Cât despre recentele cazuri de gripă aviară, responsabilii guvernamentali n-ar trebui să vorbească atât despre asta, pentru că altfel va fi exact ca la SARS, în 2003", a spus colonelul chinez, într-un mesaj postat pe Twitter. El susține că, la acea vreme, americanii intraseră în Irak și se temeau că statul chinez ar putea profita de pe urma situației, așa că au dat drumul unei arme bio-psihologice împotriva Chinei.
SARS (Sindromul Acut Respirator Sever), a izbucnit la finele lui 2002, iar în iulie 2003 a existat un început de posibilă pandemie, cu 8.422 de cazuri de infecție și 916 morți confirmate. În câteva săptămâni, boala s-a transmis din Hong Kong și China în 37 de alte țări. Ultima infecție observată a avut loc în iunie 2003.Epidemia a dat o lovitură grea turismului în Asia şi a provocat pagube importante transportatorilor aerieni. Stabilirea proporţiilor epidemiei a dus la destituirea primarului Beijingului şi a ministrului chinez al ocrotirii sănătăţii, generând mai multe teorii referitoare la originea virusului, între care cea a unei conspiraţii.


citeste integral pe ZIUAnews.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO