» » » » Japonia a instalat rachete Patriot în centrul oraşului Tokyo, de teama unui atac al Phenianului

Două lansatoare de rachete de tip Patriot au fost instalate marţi dimineaţă la sediul Ministerului Apărării, în centrul capitalei japoneze, cu scopul de a intercepta o eventuală rachetă nord-coreeană. De asemenea, alte rachete de tip Patriot vor fi mobilizate în alte două locaţii, în regiunea Tokyo, scrie presa niponă.
Baterii de interceptori vor fi instalate şi pe Insula Okinawa, în sudul ţării, a anunţat luni Itsunori Onodera, ministrul Apărării. El a precizat că Okinawa este "locul cel mai potrivit pentru a răspunde oricărei urgenţe", adăugând că rachete de tip Patriot ar putea fi mobilizate pe această insulă "în mod permanent".
Forţele de autoapărare - numele armatei japoneze - au fost autorizate să distrugă orice rachetă nord-coreeană care ar ameninţa teritoriul japonez, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.
În afară de baterii Patriot, Tokyo a mobilizat distrugătoare echipate cu sistemul de interceptare de tip AEGIS în Marea Japoniei, a mai spus oficialul.
Peninsula coreeană se confruntă cu o intensificare a tensiunilor în urma lansării cu succes a unei rachete nord-coreene, în decembrie, considerată de către occidentali şi Japonia un test de rachetă balistică. Situaţia s-a agravat după al treilea test nuclear, în februarie.


citeste integral pe ZIUAnews.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO