» » » Tariceanu: In acest moment, PNL functioneaza dupa ideea cine nu e cu noi e impotriva noastra


In acest moment, miza conducerii PNL este controlul intern al tuturor deciziilor, spune fostul presedinte al partidului, Calin Popescu Tariceanu, ceea ce este nefiresc si absurd.

“In mod normal, Congresul unui partid trebuie sa stabileasca niste linii directoare politice. Nu a existat pana in momentul de fata nici un fel de dezbatere interna pe subiectele majore care ar trebui sa fie cele de relatie a partidului cu cetatenii. Cu alte cuvinte, trebuie sa abordam o agenda politica ce se refera la agenda cetateanului si careia trebuie sa-i dam niste raspunsuri. Pana in momentul de fata, nimic din ceea ce ar fi trebuit sa fie nu a avut loc, adica o dezbatere interna in partid prealabila Congresului, care sigur, ar fi chemat sa adopte o serie de documente politice”, a spus Tariceanu.
Partidul are nevoie de modernizare si democratizare, a mai spus acesta, fiind necesare alegeri individuale pentru membrii structurilor de conducere, cat si alegere interna pentru viitorul candidat al PNL-ului la prezidentiale.
Intrebat care crede ca e miza ultimelor evolutii din PNL, fostul premier a raspuns:
“Miza pare sa fie mai degraba dorinta unui control intern asupra tuturor deciziilor si un comportament care pare sa fie derivat din ideea ca cine nu este cu noi e impotriva noastra si ca atare trebuie indepartat, trebuie eliminat. Mi se pare nefiresc, mi se pare absurd pana la urma si cu totul si cu totul in afara modului in care s-a facut politica in PNLPNL este un partid de dezbateri libere, de confruntari de idei si de proiecte. Intotdeauna m-am bucurat ca nu exista unanimitati ca in partidele, poate, de sorginte comunista. Iata ca la PNL se doreste acum, probabil, tot asa, sa existe nu majoritati, ci unanimitati si lucrul acesta mi se pare regretabil!”, considera Tariceanu.


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO