» » » Fotbal: Estonia - România 0-2, în preliminariile CM 2014



Naţionala de fotbal a României a debutat cu dreptul în preliminariile Cupei Mondiale din 2014, victorie cu scorul de 2-0 (0-0), vineri seara, pe ''Le Coq Arena'' din Tallinn, în Grupa D. România s-a impus prin golurile marcate de Gabriel Torje (55), Ciprian Marica (75) şi a reuşit o victorie importantă în tentativa de calificare la Mondialul din Brazilia.


Prima repriză a fost una ternă, în care jocul s-a desfăşurat între cele două careuri, ambele echipe riscând foarte puţin. Fiecare echipă a avut câte o ocazie de gol, gazdele în min. 8, prin Oper, care a tras un şut din întoarcere, dar pe lângă poartă, iar tricolorii prin Tănase (12), al cărui voleu a fost reţinut de Pareiko, după corner executat de Bourceanu.
La reluare, românii au fost mai activi şi şi-au creat câteva situaţii, dar nu foarte periculoase: Marica (48) a tras un şut pe lângă poartă, iar Grozav (52) a trimis prin faţa porţii, din unghi.
România a reuşit deschiderea scorului în min, 55, când Marica a centrare excelent în faţa porţii, iar Torje a profitat de neatenţia fundaşului Teniste: 0-1.
Marica a fost şi el aproape de gol (72), dar a tras pe lângă poartă, la colţul lung, la capătul unei faze frumoase de contraatac. Atacantul lui Schalke a reuşit să înscrie în min. 75, cu un şut la colţul scurt, după o minge primită de la Torje: 0-2.
Tricolorii au controlat jocul tactic până la final, ţinând mingea departe de poarta lui Lobonţ.
România a obţinut o victorie meritată, după o primă repriză modestă şi o repriză secundă mult mai bună, iar marţi 11 septembrie va înfrunta Andorra, pe Arena Naţională din Bucureşti. AGERPRES.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO