» » Surpriza la concursul pentru postul de administrator public al Onestiului: din 10 candidati, s-au prezentat doar doi



La proba scrisa a concursului pentru ocuparea postului de administrator public al municipiului Onesti, care a avut loc miercuri, 5 septembrie, s-au prezentat doar doi candidati, Cristinel Bratovianu si Paul Mitu, din cei 10 care au fost admisi la examen. Insa ambii candidati au fost respinsi, pentru ca nu au obtinut punctajul minim de trecere. Din totalul de 100 de puncte, concurentii ar fi trebuit sa obtina cel putin 70, insa Cristinel Bratovianu a avut doar 30 de puncte, iar Paul Mitu 28.

“Meritam mai mult, macar 50 de puncte”, ne-a spus Cristinel Bratovianu, care a absolvit o facultate de profil, cea pentru administratie publica, ba chiar cu 10. Bratovianu, care este angajat la firma de termoficare, Termon CT SA, unde a lucrat ca economist si inspector la serviciile Resurse Umane si Financiar-Contabil, recunoaste faptul ca nu avea cum sa depaseasca cele 70 de puncte, pentru a trece de proba scrisa, intrucit subiectele au fost foarte grele.

“Si bibliografia a fost foarte stufoasa – ne-a mai spus Bratovianu. A fost multa materie de acoperit”. Desi crede ca merita un punctaj mai mare, Cristinel Bratovianu a apreciat ca a fost un concurs corect organizat. Celalalt candidat, Paul Mitu, patron al unei firme de cablu, nu a reusit nici el sa treaca de examenul scris, la care au fost 5 subiecte, legate de contractele de concesiune, rolul angajatorului in domeniul securitatii muncii, atributiile secretarului municipiului, scutirea personelor fizice de impozite si modul de facturare a serviciilor publice comunitare.

“Se va organiza un nou concurs, atunci cind va stabili primarul, cu alte subiecte trase la sorti, iar procedura de inscriere, depunere a dosarelor si selectie a candidatilor se va repeta”, ne-a spus juristul Daniel Spinu, secretar al Municipiului Onesti, dar si presedinte al comisiei de examinare. Din comisie au mai facut parte directorul juridic Robert-Ionut Chiriac si seful Serviciului Resurse Umane, Toader Chirila.

Oamenii primarului au absentat

La concurs nu s-au prezentat Emil Pantica, fost director de banca, Florin Paval, presedinte al PC Onesti si director de investitii la Rafo, Valentin Blanita, Gheorghe Bogza si Irina Grigore. Dar nu s-au prezentat nici cei 3 oameni din anturajul primarului Laurentiu Neghina, adica avocatul Dumitru Stratone, care il reprezinta pe primar in mai multe procese, Claudiu Gaburel, redactor-sef la ziarul lui Neghina, si Adriana Smarandi, sotia preotului Florin Smarandi, cel care este duhovnicul lui Neghina si care conduce din umbra ziarul primarului si Asociatia de tineret “Onestin”.

Dintre acestia, avocatul Stratone si-a motivat absenta prin faptul ca nu a dorit sa alimenteze speculatiile cu privire la relatia lui cu primarul, mai ales ca el a fost si atacat intr-un ziar local, in care se acredita ideea ca ar fi facut parte din structurile Securitatii.

“Am decis sa ma retrag si am facut o cerere in acest sens – ne-a spus Dumitru Stratone. Daca as fi participat, as fi fost unul dintre favoriti, dar nu prin prisma relatiei pe care o am cu primarul, ci datorita faptului ca, in calitate de avocat, am experienta in domeniul legislativ, domeniu pe care s-a si bazat examenul. Dar nu am vrut sa mai particip, pentru a nu se interpreta gresit. Tin sa precizez si faptul ca, inainte de a urma Dreptul, am absolvit Facultatea de graniceri, deci am fost militar, nu securist”.

Dar speculatiile cu privire la “aranjarea” examenului pentru ocuparea functiei de administrator au fost alimentate chiar de catre primarul Laurentiu Neghina, care, intr-un cadru public, a firmat ca “daca nu iese cine vreau eu, voi desfiinta postul”, dupa cum ne-au precizat surse din anturajul lui Neghina.

Conform acestor surse, postul ar fi fost rezervat pentru Claudiu Gaburel, insa, ulterior, ar fi aparut alti doi pretendenti, Stratone si Smarandi, iar primarul nu s-ar fi decis caruia dintre cei trei sa-i incredinteze functia. Insa aceste informatii au fost infirmate de avocatul Stratone, dar si de Cristinel Bratovianu, cel care a apreciat ca examenul a fost organizat in mod corect, “cu legea in mina”, dupa cum ne-a spus acesta.

George MARTIN
ziaruldebacau.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO