» » » » NBC: Armata siriană a încărcat bombele cu gaz sarin


Armata sirianã a încãrcat cu gaz sarin bombele ce urmeazã sã fie lansate din avioane, a informat miercuri canalul american de televiziune NBC, citând “responsabili americani” sub protecţia anonimatului.

Aceastã informaþie, dacã se verificã, marcheazã o etapã suplimentarã în escaladarea conflictului de cãtre regimul condus de Bashar al-Assad.

În stadiul actual, “recipientele” încãrcate cu precursorii acestui compus neurotoxic letal nu au fost fixate sub aripile aparatelor, iar preşedintele sirian nu a ordonat sã se recurgã la acestea, adaugã NBC.

Potrivit CNN, serviciile de informaţii din Israel, Turcia, Liban şi Iordania sunt în prezent în contact cu omologii lor americani pentru a defini mãsurile ce se impun.

Luni, un responsabil american aflat, de asemenea, sub protecţia anonimatului, a declarat pentru AFP cã “mai multe indicii” permit sã se tragã concluzia cã regimul sirian a început sã asambleze precursorii chimici necesari utilizãrii în luptã a gazului sarin.

Responsabilii americani au preferat declaraţiile sub anonimat, date fiind subiectele ce ţin de domeniul spionajului.

Evoluţia situaţiei l-a determinat luni pe preşedintele Barack Obama sã îi adreseze un avertisment serios lui Bashar al-Assad: „Astãzi vreau sã le spun foarte clar lui Assad şi celor care îi ascultã ordinele cã lumea întreagã vã urmãreşte. Recurgerea la arme chimice este şi va fi total inacceptabilã”.

”Dacã veţi comite greşeala tragicã de a folosi aceste arme, vor fi consecinţe şi veţi rãspunde. Nu putem permite ca secolul XXI sã fie întunecat de cele mai grave arme ale secolului XX”, a adãugat Obama.


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO