» » » » » BILANT NEGRU PENTRU USL dupa sase luni de guvernare: 61 de masuri negative – 5 pozitive! Inflatia s-a triplat, economia a intrat in picaj, fondurile europene au inghetat


In aceasta saptamana se implinesc sase luni de cand USL este la guvernare, de cand a luat nastere guvernul Ponta (pe data de 7 mai s-a nascut acest guvern).
Multe lucruri s-au intamplat in aceasta perioada si, din nefericire, cele mai multe sunt negative. Din nefericire!
Si la sase luni de guvernare, Econtext prezinta bilantul privind activitatea actualului guvern, in toate domeniile sociale, economice si politice.
Vom prezenta atat activitatile principale ale guvernului, cat si ale guvernantilor USL.
Guvernarea USL in cifre
Si vom prezenta aceste activitati pe trei paliere: 1. masuri anuntate (promisiuni) inainte de a ajunge la guvernare, dar neindeplinite, 2. actiuni realizate de catre guvernarea sau/si guvernantii USL si 3. implicatii ale actiunilor realizate de guvernarea USL.
Practic, avem in vedere intreaga guvernare USL (Guvern, Parlament, etc.).

Masuri luate, promisiuni neimplinite, implicatii
Dar sa revenim la bilantul actual. In total, am identificat 72 de actiuni majore, generate de guvernarea social-liberala in cele 6 luni de cand e la putere.
Iar cele mai multe sunt, din pacate, negative.
Mai precis, din aceste 72 de actiuni (masuri luate, promisiune neimplinite, implicatii ale masurilor), 61 au impact negativ asupra tarii, 6 au efecte incerte (atat pozitive, cat si negative, neexistand un verdict final asupra ponderii implicatiilor).
Si, catastrofal, doar 5 (cinci!) sunt pozitive!
Nimic pentru economie
Dintre cele mai recente, una cu efecte extrem de dureroase o reprezinta cresterea preturilor.
Inflatia a urcat la maximul ultimilor zece ani in luna septembrie (5,33%). O alta pata neagra pe livretul actualului guvern il reprezinta scaderea estimarii privind evolutia economica din acest an.
La inceputul anului se prognoza un avans economic de 2,3% – 2,8%, la doua luni de cand au preluat puterea au micsorat aceasta prognoza la 1,8%, iar apoi la 0,9%. Cu alte cuvinte, nu au facut nimic sa stimuleze cresterea economica!
Dimpotriva!
Iata toate masurile, promisiunile, efectele guvernarii USL din aceste sase luni:


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO