» » » Sportul de masa, lasat de izbeliste de municipalitatea onesteana



Consilierii locali din Onesti au discutat, luni, in cadrul unei sedinte extraordinare, despre necesitatea unei mai mari implicari a municipalitatii in sprijinirea sportului de masa, cu efecte benefice in sportul de performanta. Discutiile au avut loc cu prilejul dezbaterii proiectului privind premierea gimnastei Diana Chelaru, cu un apartament si 10.000 de lei (100 milioane de lei vechi).

Alesii locali au fost de acord cu premierea cunoscutei gimnaste, care are in palmares, printre altele, titlurile de vicecampioana mondiala si vicecampioana europeana, ea obtinind si o medalie de bronz la Olimipada de la Londra, cu echipa Romaniei.

Mai mult, consilierul liberal Mihai Sova, a propus un amendament prin care Dianei Chelaru sa i se plateasca si cheltuielile aferente apartamentului, inclusiv cele pentru utilitati. Insa un alt consilier liberal, Ciprian Zarzu, a atras atentia ca municipalitatea onesteana trebuie sa se implice mai mult si in sustinerea sportului de masa, in conditiile in care mai multe ramuri sportive au disparut din Onesti. “Am cerut o strategie a sportului onestean, pe 4 – 5 ani de zile”, a spus Zarzu, care a subliniat faptul ca sportul de masa este foarte important.

“Nu exista sport de performanta fara sport de masa”, a amintit consilierul PNL. “Accesul la bazele sportive ar trebui sa fie mai facil – a mai spus Ciprian Zarzu. Chiar si terenurile de la scoli ar trebui puse la dispozitia celor care vor sa faca sport”.

Bani pentru sport, sau rasplata electorala?

Consilierul PNL Mihai Sova i-a amintit primarului ca exista si un Ghid de finantare a activitatilor sportive, care a fost aprobat in mandatul trecut. Conform acestui ghid, cei interesati sa organizeze activitati sportive cu finantare de la bugetul local ar trebui sa depuna proiecte, pentru care se stabileste un punctaj, de catre o comisie speciala.

Iar proiectele primesc finantare in ordinea punctajului obtinut si in limita fondurilor totale alocate de la bugetul local. Primarul Laurentiu Neghina a propus finantari pentru citeva activitati sportive, dar in mod haotic, prin rectificari de buget, fara sa tina cont de Ghidul de finantare aprobat de Consiliul Local Onesti.

Chiar la sedinta de ieri, Neghina a propus alocare sumei de 85 milioane de lei vechi pentru un club privat de tenis, care organizeaza un turneu pentru veterani. “Am propus aceasta finantare, pentru ca mi s-a solicitat din partea clubului”, a argumentat, in mod infantil, primarul Laurentiu Neghina. Un alt club privat, de raliuri, a primit si el finantare de la bugetul local, pentru demonstratia care a avut loc simbata seara, in centrul orasului.

Neghina nu a precizat nici macar suma care s-a cheltuit din banii onestenilor, pentru organizarea acestui eveniment, fapt care i-a deranjat pe unii consilieri locali. “Voi cere primarului sa prezinte un raport din care sa reiasa pe ce s-au cheltuit banii la Festivalul Verii si la spectacolul automobilistic”, ne-a spus liberalul Mihai Sova.

In mod normal, conform Ghidului de finantare, clubul privat de raliuri si clubul privat de tenis ar fi trebuit sa depuna proiecte in vederea organizarii evenimentelor, care sa fie evaluate de comisia care acorda si punctajele. Unii comentatori locali au apreciat ca, prin astfel de finantari de la bugetul local, primarul Onestiului deconteaza, de fapt, niste servicii politice care i s-au facut in timpul campaniei electorale sau dupa scrutin.

George MARTIN
ziaruldebacau.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO