» » » Fostul primar al Onestiului nu mai vine la sedintele Consiliului local




Pentru a doua oara consecutiv, fostul primar al Onestiului, Emil Lemnaru, a lipsit de la sedinta Consiliului local, asa cum s-a intimplat si pe 24 august, dar el a lipsit chiar si de la prima sedinta, cea de investire a noilor alesi locali.
Atunci a fost in concediu de odihna, pe care l-a luat in timp ce mai era inca primar, insa ultimele doua absente au fost puse pe seama conflictului cu actualul edil-sef, Laurentiu Neghina, care s-a acutizat in sedinta din 8 august.
Neghina a spus despre Lemnaru ca este infractor, pentru ca a permis scurgeri de bani din bugetul local, printr-o firma controlata de Radu Oniga, un lider PSD local, care a detinut si functia de director executiv in cadrul Primariei Onesti. Iar Lemnaru a spus ca infractor este Neghina, care are deja o condamnare pentru mita pe care a dat-o pentru a-si lua bacalaureatul.
Mai mult, in sedinta din 8 august, consilierul local Emil Lemnaru, care a ramas inca presedintele PSD Onesti, i-a determinat de alesii social-democrati sa voteze impotriva unor proiecte propuse de primarul Laurentiu Neghina, care au picat la vot. Lemnaru reusise, astfel, sa destabilizeze alianta politica de la Onesti, alcatuita din PSD, PD-L si PUNR. Insa la urmatoarele doua sedinte, Lemnaru nu a mai venit, iar consilierii social-democrati au votat in masa pentru proiectele lui Neghina.
Fostul primar nu a raspuns la telefon, pentru a ne furniza informatii legate de motivele pentru care nu a mai venit la sedintele de consiliu, insa analistii locali au apreciat ca Lemnaru a fost luat la intrebari si “certat” de seful sau politic de la Bacau, Viorel Hrebenciuc, cel care a negociat cu Neghina alianta de la Onesti.
Functii-cheie in cadrul municipalitatii onestene contra stergerii condamnarilor pentru mita
Nici Viorel Hrebenciuc nu ne-a raspuns la telefon, pentru a clarifica situatia, dar unii comentatori locali sint de parere ca Hrebenciuc doreste sa pastreze alianta cu PD-L pentru a-si mentine functiile de conducere din administratia onesteana, iar acest lucru ar explica si faptul ca Neghina nu a concediat pe nici unul dintre oamenii cu care a lucrat Lemnaru si care detin pozitii-cheie in cadrul municipalitatii onestene.
La rindul sau, Neghina ar urma sa primeasca sprijin nu doar in Consiliul Local Onesti, ci si pentru a scapa de condamnarea pentru dare de mita, dupa cum sustin unii analisti locali, procesul fiind acum la Curtea de Apel.
Totusi, Lemnaru a figurat, la sedinta de ieri, pe unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi. Unul dintre consilierii locali a remarcat ca in hotarirea privind premierea gimnastei Diana Chelaru scria “Initiator proiect, primar ing. Emil Lemnaru”, desi proiectul fusese initiat de primarul Laurentiu Neghina.
Gafa a fost motivata de secretarul Daniel Spinu prin faptul ca si Lemnaru, cind era primar, intentiona sa o premieze pe Diana Chelaru, iar ciorna proiectului se afla in calculatoarele de la Primarie. Dar si un presedinte de sedinta i-a spus lui Lemnaru “domnule primar”, in loc de “domnule consilier local”, ba chiar de doua ori, in timpul unei sedinte din luna iulie.
George MARTIN
ziaruldebacau.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO