» » » Războiul politic se înteţeşte: USL şi PDL la cuţite

Războiul politic se înteţeşte: USL şi PDL la cuţite

Traian Băsescu şi-a început discursul prin a acuza majoritatea parlamentară "nerezultată din alegeri" de încălcarea criteriilor de la Copenhaga. "Din păcate, în perioada 3-6 iulie, o majoritate parlamentară a considerat că poate face ţăndări statul de drept prin destituiri, revocări, emiteri abuzive de ordonanţe de urgenţă", a afirmat preşedintele.

Băsescu reclamă deteriorarea bruscă a imaginii României

Potrivit preşedintelui, situaţia statului de drept din România, ca urmare a luptelor politice din ultimele săptămâni, este încă discutată în capitalele lumii. "Cred că prin atitudine ne-am făcut foarte mult rău şi ştiu că sunt capitale în care se întâlnesc ambasadorii statelor membre fără a mai invita şi ambasadorul României tocmai pentru a discuta deschis situaţia din România. S-a produs brusc o deteriorare a imaginii, e de datoria diplomaţiei să redeschidă dialogul cu statele membre şi instituţiile UE", a susţinut el.

În plus, Traian Băsescu şi-a exprimat speranţa că în curând va avea la Cotroceni un sistem de comunicare directă cu ambasadele României, pentru a evita situaţii care s-au petrecut în trecut, când mesajele sale nu au fost transmise, şi s-a arătat încrezător că în mandatul lui Corlăţean nu se va întâmpla aşa.Preşedintele şi-a exprimat speranţa că nu vor mai fi cazuri de transfer de influenţă de la partid la misiunile diplomatice şi că nu va mai auzi de ambasadori şi consuli care răspund la comenzi de partid.
Mai multe pe ziarulatac.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO