» » Cluj: Senatorul Marius Nicoară (PNL) a fost audiat ca martor, de procurorii DNA, în dosarul referendumului



Preşedintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, şi şeful de campanie pentru referendum al PNL Cluj, Steluţa Cătăniciu, au fost audiaţi, miercuri, într-un dosar legat de referendumul din 29 iulie.


'Din punctul meu de vedere, este o cercetare politică pentru a se demonstra că Traian Băsescu nu a avut atâtea voturi împotriva sa şi că liberalii din Transilvania şi din alte părţi ale ţării au făcut mobilizări ilegale ale cetăţenilor pentru a-i scoate la vot. Eu spun că noi am mobilizat oamenii la vot în mod corect şi am reuşit să scoatem peste jumătate din românii care există în mod real pe listele electorale. Se încearcă a se demonstra că Traian Băsescu nu are 7,5 milioane de români împotriva sa, ci mult mai puţini', a declarat Marius Nicoară la ieşirea de la audieri.

'Sunt martor într-un proces care nu are nu ştiu ce miză, este un dosar pe rolul Parchetului. Ce m-au întrebat nu pot să vă spun, pentru că eu sunt şi avocat şi ştiu că anchetele sunt secrete până când dosarul ajunge în instanţă. Am fost director de campanie, responsabil politic a fost Horea Uioreanu. Raportat la modul în care am interacţionat cu învinuiţii, nu cred că există nici o probă că s-ar fi întâmplat astfel de lucruri, eu nu cunosc ca în sediul PNL să se fi întâmplat lucrurile de care sunt acuzate persoanele învinuite în acest dosar', a declarat, la rândul său, Steluţa Cătăniciu.

Pe 20 august, în acelaşi dosar a fost audiat şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, liberalul Horea Uioreanu.

Pe 16 august, deputatul liberal Teodor Atanasiu, liderul PNL Alba, a fost audiat la sediul DNA Cluj într-un dosar privind referendumul din 29 iulie.

Deputatul Teodor Atanasiu, preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Alba, este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase de natură electorală partidului politic din care face parte, promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, arata, la acea dată, DNA, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

În acelaşi dosar, procurorii Serviciului Teritorial Cluj au început urmărirea penală pentru infracţiuni similare faţă de Dumitru Samson, Cristian Bogdan Măgurean, reprezentant al unei societăţi comerciale de pază şi protecţie, Gheorghe Grosu, Radu Stelian Rus şi Nicuşor Ştefan Hanzi.

În rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut că există indicii cu privire la faptul că, în cursul lunii iulie, învinuitul Atanasiu în înţelegere cu învinuitul Samson, a iniţiat o acţiune pentru mobilizarea electoratului din Transilvania şi Banat la referendumul din 29 iulie prin sensibilizarea acestuia cu recompense în bani şi alte foloase materiale. 'Concret, s-a stabilit că, în cursul dimineţii de 29 iulie, în înţelegere cu Teodor Atanasiu, Dumitru Samson a apelat la sprijinul învinuitului Măgurean (cunoscut interlop din Cluj Napoca, cu relaţii în diverse clanuri interlope) pentru ca, în schimbul unor sume de bani, să acţioneze în ziua referendumului pe două paliere: pe de o parte să mobilizeze alegătorii să se deplaseze la vot (în special persoane cu un nivel scăzut de educaţie) iar, pe de altă parte, să pregătească în toate marile localităţi de pe raza judeţelor Alba, Cluj, Sălaj, Bistriţa Năsăud, Arad, Timiş grupuri de interlopi care să fie pregătiţi să intervină, la nevoie, în locaţiile unde se solicită sprijin', susţin anchetatorii. AGERPRES

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO