» » » PSD, PD-L, UNPR si PP-DD si-au dat mana la Onesti!

Sedinta de constituire a noului consiliu local de la Onesti, care a avut loc la sfirsitul saptaminii trecute, a confirmat alianta dintre PD-L, UNPR si PSD, despre care au circulat informatii imediat dupa alegerile din 10 iunie. La acest conglomerat neverosimil s-a alaturat si PP-DD, prin cei doi consilieri pe care ii are la Onesti, iar singura opozitie existenta acum in municipiu este asigurata de cei 4 alesi de la PNL. Desi nu s-a parafat nici un protocol scris, monstruoasa alianta de la Onesti a fost dovedita prin votul dat pentru alegerea noului viceprimar, acesta fiind Nicolae Gnatiuc, de la PSD. El a fost ales cu 14 voturi pentru, dintre care 6 de la PSD, 4 de la PD-L, doi de la UNPR si doi de la PP-DD, iar singurele voturi nule au fost cele 3 de la PNL, liberalii motivindu-si optiunea. Au lipsit de la sedinta de constituire doi alesi locali, Emil Lemnaru (PSD) si Mihai Sova (PNL), care sint plecati in concediu. Desi a luptat pentru indepartarea de la putere a fostului primar, Emil Lemnaru, care este si presedinte al PSD Onesti, actual sef al executivului local, Laurentiu Neghina (UNPR), sustinut si de PD-L, s-a aliat exact cu partidul condus de fostul edil-sef. La rindul lor, social-democratii sustineau ca nu se vor alia niciodata cu PD-L, dar la Onesti s-a format, totusi, aceasta coalitie, chiar daca exista si un protocol intre PSD si PNL, in cadrul USL.

10 consilieri noi

In prezenta subprefectului Dorian Pocovnicu, a avut loc validarea noilor consilieri locali, acestia fiind Emil Lemnaru, Ioan Tofan, Lucian Stan, Loredana Antohe, Nicolae Gnatiuc, Adrian Sergentu si Corina Alexe, de la PSD, Danut Oprea, Ciprian Zarzu, Mihai Sova si Vicentiu Jitcovici, de la PNL, Constantin Florian, Gheorghe Ene, Stefan Martin si Adrian Brinzaniuc, de la PD-L, Alexandru Cristea si Mircea Agapi, de la UNPR, si Marcel Bujor si Aurel Lazar, de la PP-DD. Singura problema la validare a constituit-o reactia negativa a publicului fata de prezenta fostului primar, Emil Lemnaru, in Consiliul local. Pentru ca sedinta s-a desfasurat in aula Bibliotecii Municipale “Radu Rosetti”, la investire au fost prezenti multi cetateni ai orasului, iar unii dintre ei au protestat fata de mentinerea fostului primar in legislativul onestean. Subprefectul Dorian Pocovnicu a intervenit pentru potolirea spiritelor, atragind atentia cetatenilor prezenti ca doar alesii locali pot vota pentru validarea consilierilor. Fata de componenta vechiului consiliu, in actualul legislativ au aparut multe nume noi, 10 dintre acestia fiind la primul mandat. Emil Lemnaru, Loredana Antohe, Nicolae Gnatiuc, Adrian Sergentu si Corina Alexe, de la PSD, Adrian Brinzaniuc, de la PD-L, Alexandru Cristea si Mircea Agapi, de la UNPR, si Marcel Bujor si Aurel Lazar, de la PP-DD, sint noi in Consiliul Local Onesti, iar la acestia s-ar putea adauga si Vicentiu Jitcovici, de la PNL, care a facut parte doar citeva luni din vechiu legislativ onestean, unde l-a inlocuit pe Mircea Cetean, care a devenit administrator unic la firma de termoficare, SC Termon CT SA.

Danut Oprea (PNL): Democratia este in pericol la Onesti

In timpul sedintei de investire de la Onesti, a mai existat un incident si inainte ca primarul Neghina sa depuna juramintul. Pentru validarea noului primar, subprefectul Dorian Pocovnicu trebuia sa dea citire hotaririi judecatoresti, document care trebuia inminat de secretarul Municipiului Onesti, Daniel Spinu. Numai ca acesta nu gasea hotarirea. A cautat in zadar prin actele pe care le adusese cu el, in timp ce toti asteptau, dar documentul nu se afla acolo. Sedinta s-a suspendat timp de 5 minute, pina cind o angajata de la primarie s-a deplasat la biroul secretarului, unde a gasit, in sfirsit, hotarirea de validare a primarului, care a fost citita de Pocovnicu. Consilierii locali si primarul au depus juramintul, iar Laurentiu Neghina a tinut un scurt discurs, la fel ca si Dragos Benea si Adrian Mironescu, care au fost invitati la sedinta. Partea a doua s-a desfasurat la Primarie, in sala de sedinte a Consiliului local, unde s-au constituit comisiile de specialitate si s-a ales viceprimarul. Desi votul a fost secret, liberalii si-au facut publica optiunea, fiind singurii care nu au fost de acord ca postul de viceprimar sa fie ocupat de un ales de la PSD. Danut Oprea (PNL) a motivat ca intelegerea dintre PSD, PD-L si UNPR va duce la repetarea unui moment “nefericit”, din perioada 2000 – 2004, in care legislativul local era alcatuit aproape in intregime numai din alesi de la PSD. Oprea a amintit ca sedintele de atunci se desfasurat “la foc automat”, fara sa mai existe vreo dezbatere. Ca si atunci, noua coalitie de la Onesti are o majoritate covirsitoare, cu 15 din cei 19 alesi locali, dintre care 7 sint de la PSD, 4 de la PD-L, doi de la UNPR si doi de la PP-DD, iar in opozitie s-ar afla doar cei 4 consilieri de la PNL. “Acest lucru dauneaza grav democratiei”, a argumentat liberalul Danut Oprea. Bazata pe structuri antagonice, alianta ce include PSD si PD-L, dar si PP-DD, este vazuta de analistii locali ca o coalitie subreda, ce nu va rezista prea mult, in aceeasi situatie fiind si primarul Laurentiu Neghina.

George MARTIN


ZIARUL DE BACAU

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO