» » Aproape 10.000 de pachete de tigari confiscate de vamesii bacauani

Inspectorii vamali din cadrul Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Bacau, impreuna cu lucratori din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean, au descoperit aproape 10.000 de pachete de tigari de contrabanda, ca urmare a unui control in trafic.
In seara zilei de 8 decembrie – am aflat de la Compartimentul de Informare Publica al Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale Iasi -, in jurul orelor 18,30, inspectorii vamali si politistii au desfasurat o actiune comuna avind ca obiectiv prevenirea si combaterea contrabandei de produse accizabile. La iesirea din Municipiul Bacau, pe DN 11, a fost oprit in trafic un autoturism marca WV Pasat Break, de culoare alba, condus de un barbat cu dubla cetatenie, romana si moldoveneasca. “La controlul sumar al atovehiculului – spun inspectorii vamali -, au fost descoperite tigari pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienta. Autoturismul a fost dus la sediul Vamii Bacau, unde, la controlul amanuntit, a fost identificata cantitatea de 9.984 pachete de tigarete marca Plugarul, cu timbre din Republica Moldova. Tigarile au fost retinute in vederea confiscarii. Prejudiciul creat bugetului de stat este de 88.663 de lei, reprezentind taxe vamale, accize si TVA”.
Autoritatea vamala a sanctionat contraventional persoana implicata cu amenda in valoare de 5.000 de lei, iar pe numele soferului, organele de politie au intocmit dosar penal, cercetarile fiind continuate de structurile specializate ale Ministerului Administratiei si Internelor. (Petru DONE)
http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2011/12/09/aproape-10-000-de-pachete-de-tigari-confiscate-de-vamesii-bacauani.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO