» » Alerta privind o posibila epidemie de rujeola, rubeola si varicela

Numarul mare de cazuri confirmate la nivel national, de rujeola, rubeola si varicela alarmeaza autoritatile sanitare. Deocamdata, spun reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Bacau, nu se poate vorbi despre o epidemie, totusi, se astepta la un val de imbolnaviri prin rujeola, rubeola si varicela, in perioada urmatoare, in contextul in care, cel putin la nivel judetean, datele arata deja o crestere a numarului de cazuri in 2011, fata de 2010. Astfel, daca in ceea ce priveste cazurile de rujeola, situatia nu este schimbata in 2011, fata de 2010, nu acelasi lucru se poate spune despre rubeola si varicela.
“In 2010 au fost confirmate trei cazuri de rubeola, iar in acest an, douasprezece, in timp ce, daca anul trecut s-au inregistrat 577 de cazuri de de varicela, in acest an au fost confirmate 924″, a spus Anda Dumitrescu, consilier superior si purtator de cuvint DSP Bacau. Pentru a evita imbolnavirile, in perioada imediat urmatoare, DSP Bacau anunta demararea unei campanii de vaccinare rujeola – rubeola – oreion, in toate unitatile de invatamint in care exista cazuri confirmate.
“Vaccinarea se va face la grupele de virsta 10 – 14 ani si 15 – 19 ani, la copiii fara antecedente vaccinale sau de boala”, a precizat Dumitrescu. In municipiul Bacau, exista cite patru cazuri de rubeola confirmate la Colegiile Economic “Ion Ghica” si “Henri Coanda” si cite unul la Colegiile Tehnice “N. V. Karpen” si “Anghel Saligny”. De asemenea, exista un caz confirmat la un copil care nu frecventeaza scoala. Autoritatile sanitare centrale motiveaza cresterea numarului de imbolnaviri din ultima perioada, prin absenta vaccinarii la grupele de virsta eligibile cuprinse in calendarul de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii (MS).
Potrivit MS in 2010, cele mai afectate de boala comunitati au fost cele de rromi care au copii nevaccinati, iar in anul 2011 infectia s-a extins si la copii nevaccinati din unitatile de invatamint prescolar si scolar. (Madalina ROTARU)

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO