» » PNL a „divortat” de Lemnaru

Liberalii vor avea candidati proprii la Onesti
Delegatia permanenta a PNL Bacau s-a reunit duminica trecuta la Centrul de Afaceri. Liberalii au stabilit ca vor avea candidaturi proprii in judet, la localele de anul viitor. Deputatul Ionel Palar a preluat conducerea organizatiei Onesti, partidul anuntand ca va candida separat de PSD in municipiul de pe Trotus. Mihaela Badic, fostul presedinte al PNL Onesti, a declarat ca parteneriatul cu PSD produce deservicii PNL si ca in ultima jumatate de an au existat mai multe initiative ale municipalitatii onestene care au lovit in electoratul liberal local. 
PNL a dat divort de PSD la Onesti. Desi de aproximativ jumatate de an liberalii au viceprimar in orasul de pe Trotus, in virtutea infiintarii USL in judetul Bacau, PNL a stabilit ca se va separa de PSD la localele de anul viitor. Penelistii bacauani au decis, in cadrul delegatiei permanente de duminica trecuta, sa propuna candidati proprii in localitatile din judet, printre acestea numarandu-se si municipiul Onesti, unde liberalii vor veni cu o lista proprie de candidati la locale. 
Pentru ca o parte din organizatie a fost “scapata” sub influenta sefului PSD Onesti, Emil Lemnaru, liberalii au decis sa opereze o schimbare la varful organizatiei. Interimara Mihaela Badic a fost inlocuita cu deputatul Ionel Palar care se ocupa de destinele organizatiei liberale onestene incepand cu luna noiembrie.

Problemele au aparut odata cu viceprimarul

Badic a recunoscut ca parteneriatul cu PSD aducea deservicii PNL-ului si ca in ultimele luni, desi liberalii au viceprimar, masurile implementate de municipalitatea onesteana au lovit in electoratul penelist din Onesti. Fostul presedinte al liberalilor onesteni a declarat ca nu se pune problema unei colaborari cu Lemnaru si ca problemele pentru partid au inceput sa apara in momentul in care PNL a primit functia de viceprimar din partea pesedistilor. “In felul acesta nu se mai putea. Daca PNL doreste sa aiba un primar si noi vrem sa avem un primar la Onesti, trebuie sa ne distantam de PSD. Nu exista sedinta de consiliu local fara o masura care sa loveasca in electoratul nostru. S-au majorat taxele, s-a votat impotriva informatizarii spitalului etc. Astfel de masuri lovesc in electoratul PNL”, a afirmat Badic.

„USL nu inseamna candidaturi comune”

Fostul presedinte al PNL Onesti a declarat ca a ramas in biroul de conducere a organizatiei prezidate acum de Palar. Badic a mai spus ca USL nu inseamna candidaturi comune in judet, ci doar cooperare administrativa. Aceasta - a apreciat ea - nu a fost posibila in municipiul Onesti. “USL nu inseamna candidati comuni in judet. Nu scrie in protocol asa ceva. USL inseamna colaborare. Nu a mers. La Onesti, USL nu a insemnat niciodata candidati comuni. Postura de viceprimar a PNL este ca si cum ai sluji la doi domni. PNL castiga mai mult daca merge singur in alegeri”, a opinat Mihaela Badic. 

Relatie nefunctionala


Alianta PSD - PNL de la Onesti a fost, de la bun inceput, sortita esecului. Incepand cu aprilie 2011, liberalii detin functia de viceprimar, prin Mihai Sova. Acesta din urma a ajuns sa execute ordinele edilului sef, Emil Lemnaru, fapt care i-a nemultumit pe liberali. Mai mult, sustin voci din PNL Onesti, influenta lui Lemnaru s-a extins si asupra consilierilor locali ai PNL. Astfel, desi la partid discutau una, alesii penelisti ajungeau sa voteze alta in sedintele CL Onesti. Liberalii sunt nemultumiti si din cauza faptului ca in ultima jumatate de an, de cand detin portofoliul de viceprimar, municipalitatea condusa de Lemnaru nu a promovat niciun proiect propus de PNL. 
Lucian Bogdanel

„Voi incerca sa reactionez cum nu am facut-o pana acum! Daca Romeo Stavarache la Bacau nu poate cu Viorel Hrebenciuc, nici eu nu pot cu Emil Lemnaru.”
Mihaela Badic
http://www.onestiexpres.ro/pnl-a-divortat-de-lemnaru.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO