» » Termon falimenteaza la primavara

Consilierii locali onesteni prevad catastrofa
Alesii onesteni sustin ca zilele societatii de termoficare „patronate” de municipalitate sunt numarate. Pe parcursul verii, aproximativ 4000 de familii din orasul de pe Trotus nu au beneficiat de apa calda, din cauza datoriilor pe care Termon le avea catre furnizorul de gaz, E.ON Gaz. Edilii Onestiului au improvizat o solutie pentru trecerea iernii, achitand datoriile Termon catre E.ON Gaz. "Cumparam gaz cu plata in avans", afirma viceprimarul Mihai Sova. Afirmatiile sale sunt puse la indoiala de consilierii locali ai PNL. Gelu Panfil a declarat ca, in realitate, societatea va mai functiona pana in primavara pentru ca interesul administratiei Lemnaru este de a mentine in viata, artificial, firma de termoficare.

Alesii locali onesteni prevad decesul societatii de termoficare. Aceasta s-a confruntat cu un an deosebit de dificil din punct de vedere economic, evitand colapsul in ultimul moment. Pe parcursul verii, aproximativ 4000 de familii din municipiul Onesti au fost private de furnizarea apei calde din cauza datoriilor astronomice acumulate de Termon fata de furnizorul E.ON Gaz. Criza pare sa fi fost evitata insa, sustin consilierii onesteni, improvizatia gasita de administratia Lemnaru va tine doar pana la primavara. "Sunt probleme mari. Eu preconizez ca din primavara lui 2012 se va inchide aceasta societate. Acum e un interes sa se mentina pana in primavara. Esenta este ca, de fapt, nu s-a vrut niciodata ca aceasta firma sa functioneze. A fost o vaca de muls, sub umbrela populista ca s-ar face ceva pentru oameni", a declarat Gelu Panfil (PNL). Alesul a dezvaluit ca Termon e guvernata de haos si ca in compania de termoficare nu se respecta nicio lege. "Nu se respecta cadrul legislativ, Legea 31 (n.r. - a societatilor comerciale), nu e nicio regula acolo", a afirmat Panfil. El a precizat ca in perioada urmatoare va face mai multe dezvaluiri cu privire la activitatea societatii detinuta de municipalitatea onesteana.

„Luam gaz cu plata inainte”

Reprezentantii primariei sustin ca situatia Termon a fost deblocata, edilii reusind sa acopere o parte din datoriile pe care societatea le avea catre E.ON. Mihai Sova, viceprimarul Onestiului, a declarat ca mai multe familii au fost debransate de la reteaua publica de termoficare si ca Termon cumpara gazul cu plata in avans.
"Pe cei rau-platnici i-am debransat. Nu mai aveam ce sa le facem. Am platit datoriile catre E.ON si am facut si provizioane asa cum ne-au cerut. Noi practic cumparam gaz cu banii inainte", a afirmat el. Sova s-a plans, in schimb, de gradul scazut de incasare a facturilor de la populatie. "Ne pare rau ca pe timpul verii n-am avut apa calda. In continuare incasam foarte greu de la populatie", a recunoscut viceprimarul.

Lemnaru, nemultumit de management

La mijlocul verii, situatia economica a Termon a atins un punct critic. Fostul furnizor de gaz, Conef, obtinuse executarea municipiului Onesti in instanta, pentru o datorie consolidata de 1 milion de euro. In luna iulie, in cadrul unei sedinte a Consiliului Local Onesti, primarul Emil Lemnaru a acuzat conducerile care s-au succedat - in timp - la carma societatii de termoficare. Edilul a recunoscut, in schimb, ca municipalitatea se putea implica mai mult in gestionarea Termon.
"Executivul nu are putere sa intervina acolo (...) Ca actul managerial a fost defectuos pentru toate cele trei mandate: Iordache, Mailat si Stefanescu, arata ca activitatea respectiva nu a fost controlata din punct de vedere managerial corespunzator (...) Astazi am ajuns intr-o situatie delicata pentru ca de aceste utilitati publice locale raspunde in primul rand primarul si apoi consilierii locali", afirma Lemnaru.

USL sta sa se rupa din cauza Termon

Alianta PSD - PNL care functioneaza in Consiliul Local Onesti e periclitata de problemele cu care se confrunta societatea de termoficare a municipalitatii. Acestea au generat mai multe disensiuni intre membri USL Onesti, liberalii punand falimentul Termon pe seama administratiei Lemnaru. "USL schiopateaza in acest moment in Onesti. 
La ultima sedinta ne-am inteles, dar sunt alte mari probleme. PNL se afla insa si intr-o situatie usor ingrata pentru ca ne aflam si in Executiv. Mergem inainte, nu prea avem de ales", a recunoscut Mihaela Badic, presedintele PNL Onesti. 
Liberalii sustin ca vor merge singuri la alegerile locale si ca povara situatiei critice in care se afla Termon va cadea in sarcina social-democratilor. "Am decis la PNL sa mergem singuri la alegeri. Sunt decizii care se iau la nivel de Bacau. PNL are un presedinte si credem ca Romeo Stavarache ne duce pe drumul cel bun", a afirmat viceprimarul Sova.
Lucian Bogdanel



About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO