» » De ce ataca PSD-ul ziaristii?


Atit Viorel Hrebenciuc cit si Victor Ponta au luat la misto ziaristii bacauani la o conferinta de presa sustinuta joi seara, la sediul organizatiei judetene Bacau. Ponta chiar a amenintat o jurnalista cu tribunalul dupa ce aceasta l-a intrebat de legaturile sale cu un asfaltator care l-ar fi sponsorizat pentru a participa la raliuri.
Conferinta de presa a fost cel putin jenanta pentru ca, ori de cite ori un ziarist punea o intrebare deranjanta, ziaristul respectiv era ironizat sau luat la misto, in hohotele asistentei. O atitudine cel putin ciudata, avind in vedere ca nu se poate spune ca presa bacauana ar iubi cine stie ce PSD-ul. Apogeul a fost atins atunci cind Victor Ponta, deranjat de intrebarile jurnalistei Teodora Ciuraru, a amenintat-o ca o da in judecata. De vreo trei ori a rostit cuvintul “tribunal”.
De ce aceasta atitudine? Raspunsul este simplu: pentru ca PSD are impresia ca presa nu-l poate deranja. Si ca poate comunica eficient cu cei citiva bloggeri pe care-i plateste pentru a arunca cu rahat in adversari.
A spus-o Viorel Hrebenciuc, care a afirmat ca nu-l deranjeaza articolele pentru ca nu sint citite de foarte multi alegatori. A dat exemplu un articol din editia electronica a Ziarului de Bacau, articol care prelua informatii dintr-un comunicat de presa al PNL referitor la colaborarea cu PSD in cadrul USL-ului local.
Viorel Hrebenciuc a spus ca articolul a fost citit de doar 500 de persoane, ceea ce nu-l deranjeaza. Problema este ca strategii PSD nu-si dau seama de un lucru elementar: articolele de pe net nu dispar. Ele continua sa fie citite si dupa ce vreun lider social-democrat se uita la contoar. Ca fapt divers, articolul respectiv a ajuns la 1.300 de accesari si a fost urmat de altul, care a dezvoltat ideea din primul si care a avut 1.500 de accesari.
Dar asta nu e tot. Informatiile au fost preluate de alte site-uri de stiri. HotNews, Ziare.com, EvZ, etc. au tratat subiectul iar la acestea vorbim de mii si zeci de mii de cititori. Poate nu toti din judetul Bacau, dar o parte importanta din alegatorii din judet au aflat esenta. Sa mai adaugam pe lista si televiziunile locale care au “tocat” subiectul si avem o imagine deloc imbucuratoare pentru PSD.
Social-democratii par sa fi uitat esentialul din campania 2004: nu pot controla stirile. Pot incerca sa controleze media, pot incerca sa trateze cu patronii de presa, dar nu pot reusi sa opreasca informatiile. Acestea se vor propaga fie ca vor ei sau nu. Si cu 2-3 bloggeri cititi tot de politicieni nu pot face mare brinza.

Razvan Bibire
http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2011/10/17/de-ce-ataca-psd-ul-ziaristii.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO