» » » Laurenţiu Neghină cere public demisia primarului Emil Lemnaru!

În urmă cu câteva zile, directorul societăţii de termoficare TERMON CT SA, Cornel Ştefănescu, depăşit de situaţie şi-a dat demisia.
    Această societate, înfiinţată cu aproximativ 9 ani în urmă, sub atenta coordonare a eternului primar Emil Lemnaru, părea să fie o soluție într-un oraș ce moare de la o zi la alta.
    Primarul, împreună cu consilierii locali de la acea vreme, în majoritate subordonaţi politic, a pus bazele unui grandios proiect ce urma să servească nevoile oneştenilor legate de furnizarea energiei termice şi a apei calde, proiect care ulterior s-a dovedit a fi unul din marile eşecuri ale “administraţiei Lemnaru”.

    Răspundere de primar… 
    Demn de menţionat este faptul că administratorul unic al SC TERMON CT SA este Consiliul Local Oneşti, în frunte cu primarul Emil Lemnaru, iar pentru construirea acestor centrale s-au cheltuit peste 20 de milioane de euro, aproximativ 1 000 de miliarde de lei, plus dobânzile aferente, deoarece parte din suma cheltuită provine dintr-un credit eşalonat pe 20 de ani.
    Această cheltuială atârnă în bugetul local, şi implicit pe umerii noştrii, în condiţiile în care doar o mică parte dintre oneşteni au beneficiat de serviciile acestor centrale, și deşi aceştia, în mare parte, şi-au achitat obligaţiile faţă de această societate, în acest moment au fost privaţi de utilităţi.

    “Vinovaţi fără vină” – incompetenţă sau interese meschine?
    Ca în orice problemă prost gestionată, trebuie să fie şi un “ţap ispăşitor”, iar în această situaţie se pare că a fost găsit fostul director al SC TERMON CT SA, în persoana lui Cornel Ştefănescu, cel care cu câteva zile în urmă şi-a predat mandatul.
    Dacă întradevăr vina ar purta-o acest fost director, subordonat direct Consiliului Local şi implicit primarului Emil Lemnaru, acesta ar fi trebuit demis, nicidecum să îşi depună demisia, dar primarul nerecurgând la acest gest, se pare că îşi asumă vina pentru situaţia creată.
    În concluzie, cel care ar trebui să îşi dea demisia este chiar primarul Emil Lemnaru.
  
    Primăria ca o afacere
    În mediul de afaceri, asemenea greşeli sunt fatale, reversul apărând aproape instantaneu, patronul plătind în majoritatea cazurilor cu falimentul. În schimb, un primar nu poate fi obligat în fişa postului nici măcar să îşi ceară scuze de la cei ce au crezut în el.
    Consider că bugetul primăriei trebuie tratat cu seriozitate, ca pe o afacere proprie, şi nu risipit la voia întâmplării. Ceea ce nu trebuie înțeles că primăria este afacerea sau propria feudă a primarului, care este doar un administrator al banilor contribuabililor oneșteni!

    Demisia de onoare, însoţită de scuzele de rigoare
    În concluzie:
    * Cer public demisia primarului Emil Lemnaru, în numele meu şi a celor câteva zeci de mii de oneşteni, ce nu au beneficiat şi nu vor beneficia vreodată de serviciile acestor centrale de cartier.
    * Cer public demisia primarului Emil Lemnaru, în numele meu şi al miilor de oneşteni care deşi şi-au plătit la zi utilităţile, au fost lăsaţi fără apă caldă şi în iarna ce va veni fără căldură ori vor fi nevoiți să plătească noi și noi împrumuturi neperformante.
    * Cer public demisia primarului Emil Lemnaru, în numele meu şi al oneştenilor privați frecvent de apă potabilă, asta fără a li se oferi o alternativă în aceste zile toride de vară.
    * Cer public demisia primarului Emil Lemnaru, în numele meu şi al oneştenilor ce se simt jigniţi de modul în care ne tratează cu nonșalanță şi implicit de felul în care ignoră soarta Oneştiului.
    Așteptăm demisia și scuzele aferente.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO