» » Pictorul Ilie Boca a devenit cetatean de onoare al judetului Bacau

Pictorul Ilie Boca a primit ieri titlul de cetatean de onoare al judetului. Evenimentul a avut loc in cadrul sedintei Consiliului Judetean. Alesii judeteni i-au acordat si un premiu de excelenta in valoare de 1.000 euro. La 75 de ani, artistul plastic este o personalitate marcanta in domeniul cultural la nivel local, national si international, care a adus prin activitatea sa sevicii importante comunitatii judetului Bacau. In 1969 el a infiintat primul cenaclu din jud, “Nicu Enea”, al artistilor plastici din Bacau. Ilie Boca s-a nascut in Suceava si a devenit bacauan prin adoptie.
A absolvit Institutul de Arte Plastice si Decorative “Nicolae Grigorescu” din Bucuresti si de la stabilirea sa in Bacau pina astazi a avut zeci de expozitii personale si de grup in tara si in strainatate, unde a primit numeroase distinctii, burse si premii. Operele sale au putut fi admirate la galerii de arta din tara, la Palatul Cotroceni, cit si la saloane internationale din Italia, Germania, Grecia, Elvetia, Egipt, Franta, New York etc.
“Sint emotionat si bucuros in acelasi timp pentru ca sint apreciat, sper ca acest eveniment ne va apropia pentru a colabora in continuare. Gindul ma duce la inaintasii nostri ca Vermont sau Nicu Enea, care a fost inchis de regimul comunist pentru ca a fost apreciat de Curtea Regala din Iugoslavia, la George Apostu precum si alti mari artisti care au avut o contributie enorma in arta romaneasca. Mi-ar placea ca Universitatea din Bacau sa dispuna de o sectie de arta, unde elevii sa se poata specializa si unde sa le fie sustinut talentul”, a declarat Ilie Boca.
Constantin Calistrat a primit premiul de excelenta
Constantin Calistrat, scriitor, publicist si critic literar a primit din partea judetului Bacau premiul de excelenta in valoare de 1.000 euro. Premiul i-a fost acordat pentru ca a avut o contributie deosebita la dezvoltarea culturii si promovarea imaginii judetului Bacau in tara.
El a tiparit peste 20 de volume de poezie, volume de proza, scenarii de teatru, articole de critica literara, foiletoane si publicistica. Constantin Calistrat a condus Teatrul Municipal “Bacovia” din Bacau si a atras numerosi regizori si actori catre aceasta institutie.”Sint onorat ca iau parte la acest eveniment si ca sint alaturi de o multime de prieteni. Multumesc foarte mult pentru premiul acordat”, a declarat Calistrat Costin.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO