» » » Banii Guvernului i-au invrajbit: Acuzatii in Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta

Suma de 1,3 milioane care va sosi de la Guvern pentru comunele afectate de ninsorile din ultima perioada a fost din nou subiect de discutie intre autoritatile locale. Potrivit unei informari a Compartimentului pentru situatii de urgenta aceasta este doar prima transa de bani care va veni de la Executiv, dupa solicitarea transmisa la Guvern dupa prima repriza de ninsori. "Nu ni s-au aprobat cele 22 de miliarde asa cum am solicitat, ci 13, adica la jumatate. Aceste sume vor intra direct in bugetele locale si vor fi folosite de catre primarii pentru plata unor lucrari angajate cu deszapezirea sau continuarea lor in zonele unde nu s-a intrat", a explicat Dumitru Nada, seful compartimentului.

„Unde sunt comunicarea si transparenta?”

Propunerile care au ajuns la Guvern au fost facute pe criterii politice a acuzat presedintele CJ, Dragos Benea, si nu dupa gradul de afectare al comunei. "Este pentru prima data in istoria CJSU si in istoria trista a Bacaului in ultimii 7 ani de când sunt calamitati in acest judet, când CJSU nu este consultat pe sumele pe care dorim sa le primim de la Guvern. In fiecare an s-au discutat problemele aici si s-au formulat propuneri la Guvern", a spus presedintele CJ. Mai mult, a acuzat acesta, criteriile pe care s-a facut impartirea banilor au fost din start gresite. "Trebuia sa analizam lungimea drumului comunal sau a drumurilor care sunt intr-o comuna si faptul ca o unitate din vestul sau nordul judetului nu a fost afectata ca una din sudul judetului. Sumele sunt impartite egal, desi intre Brusturoasa si Urechesti e o diferenta de 40 de kilometri de drumuri comunale. Unde sunt colaborarea, comunicarea si transparenta promovate de Guvern? Unde, când vorbim de astea?", a incheiat Benea.
"Am facut o reparititie rapid, nu a fost timp de discutii sau convocari. La baza am avut modul cum s-a facut repartitia bugetului CJ, i-am luat in calcul pe cei care au avut 0 lei pe drumuri comunale de la CJ sau cei cu sume minime. Mare parte din acele comune nu mai au stapân politic. S-a pus 0 buget pentru acestea. Cu 0 buget nu poti sa deszapezesti", a fost replica prefectului Scripat. 

„Ati simtit ca este o bruma de bani!”

Constantin Scripat a fost acuzat si ca foloseste sedintele CJSU pentru a critca Primaria Bacau si Consiliul Judetean. "Nu sunteti Mafalda ca sa stiti ce s-a intâmplat in tot judetul!", a spus Benea. "Pâna acum nu v-am vazut la aceste sedinte. Ati venit imediat când ati simtit ca este rost de bani. Unde s-au dus cele zece miliarde alocate CJ de acest comitet in 2010?", a spus prefectul. Pe post de replica, presedintele Dragos Benea l-a invitat pe prefect sa faca interpelari si sa ceara documente, daca are dovezi de ilegalitati in CJ. 

Interventie si in videoconferinta 

Dupa ce a anuntat ca va ataca HG 85 in contecios, Benea a intervenit si in cadrul videoconferintei convocate ieri de ministerul Adminstratiei si Internelor, Gabriel Berca. Acesta din urma a fost insa evaziv. "Discursurile politice nu au ce cauta la aceste videoconferinte. Problema alocarilor la cele 44 de comune o vom discuta când voi veni in Bacau", a spus Berca, dupa care l-a lasat pe presedintele CJ vorbind singur. Hotarârea de Guvern nu a fost inca publicata in Monitorul Oficial.
Andreea Gavrila


http://www.desteptarea.ro/banii-guvernului-i-au-invrajbit-acuzatii-in-comitetul-judetean-pentru-situatii-de-urgenta.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO