» » » Oficial, ne merge bine

Prefectura Bacau a facut radiografia judetului pe anul trecut

Ca in fiecare an, Prefectura Bacau a prezentat in cadrul Colegiului Prefectural raportul realizarilor judetului pentru anul 2011. 
In ceea ce priveste procesul de relansare economico-sociala a judetului, anul trecut, potrivit statisticilor, productia industriala totala a fost cu 17 la suta mai mare decât in anul 2010. Cresterile au fost determinate de industria prelucratoare, productia si furnizarea de energie electrica, termica, gaze, apa calda si aer conditionat. Volumul de investitii a fost insa cu 13,4 la suta mai mic decât in anul precedent. In structura investitiilor, cea mai mare pondere o detin unitatile din privat. Si volumul exportului a fost cu 16,8 la suta mai mare decât in 2010. Am exportat in special materiale textile si articole din acestea, produse de lemn si mijloace de transport. Câstigul salarial mediu net a fost de 1.231 de lei, cu 260 de lei mai mic decât media nationala.
Executia bugetara la nivelul judetului a scos in evidenta ca pe total bugete pe 2011 s-a inregistrat un deficit de 1944 milioane de lei. 
La capitolul politica fiscala bugetara, procentul de incasari nete s-a realizat in proportie de 112 la suta, pe buget general consolidat. 

Jumatate din suprafata judetului poate fi arata

In ceea ce priveste agricultura, suprafata totala agricola este de 319.777 hectare, adica 49 la suta din suprafata totala a judetului. In 2011 s-au inregistrat 137 de operatori in agricultura ecologica. In ceea ce priveste dezvoltarea rurala prin atragerea de fonduri europene, in 2011 la Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit s-au depus 176 de proiecte in cadrul a opt masuri, iar la acestea se adaufa si analizare celor 630 de proiecte depuse pe Masura 141. Gradul de absorbtie a fondurilor europene pentru agricultura pe anul 2011 a fost de doar 45 la suta, jumatate din valoarea solicitata la plata din cea contractata. In paralel, OJPDRP a identificat 120 de tineri eligibili sa depuna proiecte pe Masura 112 si care vor face acest lucru in sesiunea dn iunie anul acesta. 
In ceea ce priveste starea de sanatate a populatiei, anul trecut s-au derulat mai multe programe de sanatate. 1.167 de persoane au fost diagnosticate cu cancer. Prin programul national de sanatate mintala s-au desfasurat activitati de terapie pentru copii cu tulburari in spectrul autist. Cu 9000 de lei s-au tratat pacientii de diabet. Totodata, prin programele de tratament in strainatate au fost tratati trei pacienti. Dosarele lor de finantare insumeaza 1,2 milioane de lei. Peste 31 de mii de elevi au fost evaluati din punct de vedere al starii de sanatate. In 2011, Casa de Asigurari de Sanatate a incheiat 710 contracte cu furnizorii de servicii medicale pe toate domeniile de asistenta. 

Fondurile europene - colac de salvare

In judetul Bacau sunt in derulare 37 de proiecte pe lucrari de alimentare cu apa, canalizare, punti pietonale si poduri si 32 de proiecte pentru constructii de baza sportive. Totodata, sunt in implementare 70 de proiecte cu finantare din fonduri de preaderare si postaderare, in valoare de 538 de milioane de euro. Alte 255 de proiecte, cu o valoare de 998 de milioane de lei, din care 83 au fost aprobate, in valoare de 661 de milioane. 
Andreea Gavrila


http://www.desteptarea.ro/oficial-ne-merge-bine.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO