» » Drumurile judetului, subiect de contre politice

Berca despre declaratiile lui Benea: "Copiii spun lucruri trasnite"
Conducerea PDL Bacau a prezentat persoanele care vor fi lansate in sondajul de opinie pentru desemnarea viitorului candidat la functia de primar. Conferinta de presa organizata in acest sens a reprezentat un prilej pentru prezentarea proiectului celor peste 200 de kilometri de drumuri comunale ce urmeaza a fi modernizati in judetul Bacau in cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI). Gabriel Berca, presedintele PDL Bacau, a declarat - in replica la afirmatiile facute la inceputul saptamanii de Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean - ca pesedistul ar fi frustrat ca licitatiile nu sunt organizate in judet. 
Democrat-liberalii bacauani au dat asigurari ca drumurile comunale care vor fi modernizate in cadrul PNDI vor fi realizate la standardul de cost stabilit de Ministerul Transporturilor. In replica la declaratiile facute la inceputul acestei saptamani de seful CJ Bacau - Dragos Benea -, presedintele PDL Bacau, Gabriel Berca, a facut publica o lista cu preturile "practicate" de Serviciul Judetean de Drumuri aflat in directa subordine a CJ. Astfel, potrivit documentului prezentat de Berca, kilometrul de drum judetean modernizat ii costa pe bacauani intre 320.000 de euro si 661.000 de euro, cu mult peste standardul de cost de 250.000 de euro specificat de ministerul de resort. Liderul pedelist a lasat de inteles ca sarjele declarative ale lui Benea vadesc frustrarea pesedistului care se vede privat de accesul la fondurile de 76 de milioane de euro puse la bataie pentru judetul Bacau. "Licitatiile se vor realiza la Bucuresti. Este o frustrare ca aceste licitatii nu se tin in Bacau, asa cum s-au obisnuit unii in ultimii 7 ani. Important e ca aceste drumuri comunale sa fie modernizate la pretul corect, de 150.000 de euro pe kilometru. Am vazut aceste reactii ale presedintelui CJ. Stiti cum se spune in astfel de cazuri, «copiii spun lucruri trasnite». Unii aflati in functie cred ca toti actioneaza la fel ca ei. Ai tentatia sa crezi ca toti sunt la fel. Averea mea e in declaratia mea de avere si n-am transferat-o pe numele nimanui", a replicat Berca, facand aluzie la faptul ca in declaratia de avere a sefului CJ apar consemnate doar doua ceasuri. Berca a declarat ca modernizarea unui kilometru de drum pe DJ 117, Moinesti - Zemes, costa 537.000 de euro, in timp ce pe DJ 119, Dumbrava - Gura Vaii, costul este de 661.000 de euro pe kilometru. 
"Eu vin cu cifre. Atat. Nu suntem la fel. Avem educatii diferite", a precizat Berca, referindu-se la seful CJ. Afirmatiile pedelistului au fost sustinute de Silviu Bondor, fost vicepresedinte al CJ Bacau. Bondor a precizat ca Ministerul Dezvoltarii nu putea finanta drumuri deja contractate de CJ. "Incepand de luni se tot spune ca Udrea, Berca sau Curtean (n.r. - Eugen Curtean, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii) nu cunosc prioritatile judetului. Cum sa se dea finantare pe un drum deja contractat de CJ cu constructorul? Dupa 20 de ani de PSD in judet si 7 ani de Benea preferam sa ne vaitam. Oare de ce?", s-a intrebat Bondor. Pedelistii au promis ca se vor bate la minister pentru un pachet de 24 de milioane de euro, bani cu care se va finanta modernizarea drumurilor judetene.
Gabriel Berca a recunoscut ca a convenit o serie de prioritati in materie de drumuri judetene cu Dragos Benea, dar ca totul depinde de finantarea de la Ministerul Dezvoltarii. 
"Ne vom bate pentru a aduce 24 de milioane de euro pentru drumurile judetene. Sunt de acord sa facem si drumurile judetene pe prioritati. Banii trebuie atrasi de la minister. Ne vom bate pentru ei", a dat asigurari pedelistul. 

"Oricine ar fi mai bun ca Stavarache"

La aceeasi conferinta de presa, conducerea PDL Bacau a prezentat pretendentii la "postul" de candidat la Primarie la alegerile locale din 2012. Berca i-a adus in conferinta de presa pe Vasile Dragusanu, Gabriel Axinte, Tudorita Lungu, Florin Lazar si Adrian Popescu, precizand ca si alte nume vor fi lansate in sondajul de opinie comandat de partid si care urmeaza sa se desfasoare in perioada urmatoare. "Oricine din cei prezentati ar putea ocupa functia de primar si oricine ar fi mult mai bun decat actualul primar al Bacaului. Oricand prefectul poate fi un bun candidat, dar el este prefect si are suficient de treaba. Cu acesti oameni voi merge la intalniri cu bacauanii. Nu uitati ca urmeaza alegerile locale", a atras atentia seful PDL Bacau. El a mai spus ca PDL nu va face niciun compromis in Bacau si ca este necesara o schimbare in municipiu, dupa 8 ani de regim Stavarache. "Bacaul acesta a fost condus de Liciu, de Dumitru Sechelariu, acum de Stavarache. Avem nevoie de un om care sa dialogheze cu oamenii. Sechelariu a fost primarul Bacaului, e istorie, Stavarache este primarul Bacaului, sa fim bine intelesi. Cand esti pe o functie trebuie sa construiesti, nu sa te razboiesti cu ceilalti", a declarat Berca, facand referire la conflictul orchestrat de administratia Stavarache impotriva fostului primar. Pedelistul a mai spus ca pentru Stavarache conteaza doar jocurile politice si si nu problemele reale ale bacauanilor. 

"La Flutur kilometrul de drum e 1,3 milioane de euro"

Pus in fata acuzelor formulate de pedelisti, seful CJ Bacau a catalogat afirmatiile lui Gabriel Berca drept "minciuni si demagogie". Benea a precizat ca la CJ Suceava, kilometrul de drum ar costa 1,3 milioane de euro. "Eu sunt copil. Copiii spun lucruri trasnite, dar adevarate. De ce se declara acum de acord cu asfaltarea drumurilor judetene? De ce nu au facut-o acum doua - trei luni? La domnul Flutur, la CJ Suceava, kilometrul de drum e 1,3 milioane de euro. Fiecare drum are specificul sau si costurile sale", s-a aparat Benea. El a mai spus ca PSD are in plan "episodul Maternitatea Bacau", dupa Spitalul Judetean si drumurile judetene.
"Daca eu sunt frustrat ca nu tin eu licitatiile, domnul Berca e fericit ca si-a rezolvat problema finantarii la campania electorala. Oricum va urma si episodul Maternitatea Bacau. La Cluj s-au dat 30 de milioane de euro pentru un stadion, iar modernizarea Maternitatii Bacau e blocata pentru doar 2 milioane de euro. E un afront adus bacauanilor", a subliniat Benea. El reiterat ca pretul unui kilometru de drum este stabilit de proiectant, nu de CJ. “Preturile sunt stabilite de proiectanti, nu de CJ, sa fim bine intelesi. La drumul de la Gura Vaii proiectantul a stabilit acele costuri. E chiar o firma apropiata de PDL. Exista situatii in care modernizarea unui kilometru de drum costa mult peste standardul de cost. Asta e realitatea din teren”, a comentat presedintele CJ Bacau.
Lucian Bogdanel

http://www.desteptarea.ro/drumurile-judetului-subiect-de-contre-politice.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO