» » » Thailanda: armata decretează legea marțială


Armata thailandeză a decretat marți legea marțială în regatul marcat de multe luni de criză politică și manifestații antiguvernamentale ce au făcut 28 de morți și sute de răniți, informează AFP.

Foto: (c) Lui Siu Wai / XINHUA FLUX
"Declararea legii marțiale nu este o lovitură de stat", dar vizează "restabilirea păcii și ordinii publice", a asigurat armata în anunțul făcut dimineața devreme la televiziunea controlată de militari.
Armata thailandeză a amenințat deja joia trecută să intervină în criză, după moartea a trei noi manifestanți într-un atac cu grenadă în centrul capitalei Bangkok.
"Publicul nu trebuie să intre în panică și să trăiască viața normal", cheamă armata în anunțul ei.
Opoziția susține că a intrat în ultima linie dreaptă împotriva guvernului interimar, cu recenta demitere a primului ministru Yingluck Shinawatra. Ei l-au acuzat de a fi o marionetă a fratelui ei Thaksin Shinawatra, destituit de o lovitură de stat în 2006 și acum în exil.
Cămășile roșii, puternica mișcare ce reunește susținătorii guvernului, numeroși în rândul populației rurale din nordul și nord-estul țării, au avertizat opoziția împotriva unui risc de război civil dacă ea persistă să cadă restul cabinetului.
Manifestanții opoziției, care și-au ridicat tabăra în fața sediului guvernului, cer numirea unui prim-ministru "neutru" și amână sine die desfășurarea de alegeri, ridicând temeri asupra aspirațiilor lor democratice.
AGERPRES/(AS — editor: Sorin Calciu)
AGERPRES

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO