» » » » Vicepremieru rus Rogozin s-a autoinvitat la Bucureşti


Vicepremierul rus Dmitri Rogozin le propune preşedintelui şi premierului român să sărbătorească, la 31 august, la Bucureşti, 70 de ani de la "eliberarea acestui oraş de fasciştii români", într-un nou mesaj postat luni în limba rusă pe contul său de Facebook.
"Propun domnilor (Traian) Băsescu şi (Victor) Ponta să sărbătorească, pe 31 august, la Bucureşti 70 de ani de la eliberarea acestui oraş de fasciştii români", a scris Rogozin pe contul său de Facebook, făcând trimitere la un articol ce critică atitudinea "rusofobă" şi războinică a României, publicat pe site-ul www.inosmi.ru, afiliat agenţiei oficiale RIA Novosti.
Articolul este publicat iniţial pe site-ul Terra.md şi susţine că politicienii români au adus ţara în pragul unei psihoze de masă pentru a abate atenţia de la problemele economice şi pe fondul faptului că populaţia nu crede în viitorul european strălucit al ţării. 
Cel mai probabil, Rogozin se referă la momentul "August 1944".
În urmă cu o săptămână, vicepremierul rus a scris mai multe mesaje provocatoare, pe Facebook şi Twitter, atât în engleză, cât şi în rusă, la adresa oficialilor români, care nu i-au permis avionului său să se întoarcă la Moscova prin spaţiul aerian românesc. Rogozin se întorcea din Transnistria, unde participase, la 9 mai, la parada militară organizată de Ziua Victoriei asupra naziştilor.
"Data viitoare voi zbura la bordul unui (bombardier strategic de tip) Tu-160", a declarat atunci Rogozin, subliniind că sancţiunile nu-l vor determina să-şi anuleze viitoare vizite la Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldovene Transnistria.
"La astfel de declaraţii eu nu pot avea decât o singură reacţie. Trebuie să aflăm câtă vodcă a consumat Rogozin înainte să facă aceste declaraţii. E o declaraţie lipsită total de respect faţă de un alt stat, faţă de orice altceva ce nu reprezintă Mama Rusia", i-a răspuns atunci Băsescu.
Rogozin a contraatacat pe Facebook şi Twitter, întrebându-se "câte pahare a golit Băsescu pentru a prinde curaj să închidă spaţiul aerian pentru avionul nostru". El a continuat disputa, afirmând pe aceleaşi reţele de socializare că atrage "atenţia Ministerului rus al Afacerilor Externe asupra declaraţiei" premierul Victor Ponta.
Premierul român declarase că vicepremierul rus Dmitri Rogozin are un rol provocator şi este un personaj politic care nu are ce căuta în România, dar declaraţiile sale impuneau o întâlnire a autorităţilor române cu preşedintele Traian Băsescu.
logo

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO