» » » » Noi violențe la Odesa


Peste 2.000 de manifestanți proruși au lansat, duminică după-amiază, un atac asupra sediului poliției ucrainene din Odesa, care a fost astfel nevoită să înceapă eliberarea conaționalilor acestora reținuți după violențele de vineri seară soldate cu zeci de morți, transmit agențiile internaționale de presă.

Foto: (c) GLEB GARANICH/ REUTERS
Protestatarii au aruncat cu pietre în clădire și au reușit să spargă o poartă cu ajutorul a două camioane, dar forțele de ordine au reușit deocamdată să-i împiedice să pătrundă înăuntru. Conform relatărilor de la fața locului, poliția a început să-i elibereze unul câte unul pe cei arestați. Autoritățile ucrainene aveau în plan să-i transfere pe aceștia din urmă către tribunalele de primă instanță, unde urmau să fie judecați pentru violențele de vineri. De asemenea, manifestanții proruși au blocat și străzile adiacente.
Alte mii de rusofoni s-au adunat în fața Casei Sindicatelor, unde circa 40 de persoane și-au pierdut viața în urma incendiului provocat vineri seară, majoritatea victimelor fiind simpatizanți proruși, adepți ai federalizării țării.
Premierul Arseni Iațeniuk a acuzat duminică Rusia că se află în spatele acestor violențe sângeroase, dar a reproșat totodată poliției ucrainene că nu a fost capabilă să prevină astfel de evenimente. În urma incendiului de la Casa Sindicatelor și a confruntărilor între susținătorii guvernului de la Kiev și militanții proruși, 46 de persoane au fost ucise și peste 125 rănite, iar poliția a operat circa 150 de arestări.
AGERPRES/(AS — autor: Sorin Popescu, editor: Flori Tiulea) 
AGERPRES

About Daniel Gorun

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO