» » » » Transnistria cere alipirea la Rusia

Preşedintele sovietului suprem de la Tiraspol, Mihail Burla, a înaintat preşedintelui Dumei de Stat, Serghei Narîşkin, o scrisoare în care solicită includerea în legislația Rusiei a posibilităţii de alipire a Transnistriei la Rusia, potrivit infoprut.ro.
Potrivit publicaţiei rusești Vedomosti, cererea lui Burla vine pe fundalul unui proiect de lege propus de anumiți parlamentari ruși, prin care ar fi facilitată aderarea unor teritoriii la Rusia fără acordul statelor care le cuprind, în absența autorității legitime eficiente, în urma unui referendum sau a deciziei autorităților lor.
Mihail Burla i-a mai scris lui Narîșkin că autorităţile de la Tiraspol nu pot organiza un referendum privind alipirea la Rusia în baza legilor Republicii Moldova, pentru că acestea nu funcţionează pe teritoriul regiunii transnistrene. Totodată, acesta precizează că în 2006 a avut loc un astfel de referendum, când 97% dintre alegătorii din regiunea transnistreană au optat pentru alipirea Transnistriei la Rusia.
Evenimentul Zilei

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO