» » » » Razii de amploare la Onesti



În perioada 14 – 16.03.2014, poliţiştii oneşteni au acţionat în sistem integrat, pe raza de competenţă, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor cu violenţă, a furturilor din domeniul petrolier, din locuinţe, societăţi comerciale, pentru identificarea persoanelor bănuite de săvârşirea unor infracţiuni şi pentru reducerea accidentelor de circulaţie.

Aproximativ 75 de poliţişti, din care 44 de la ordine publică şi 16 de la rutieră, au acţionat pe raza de competenţă, în perioada 14-16 martie a.c, cu scopul creşterii siguranţei cetăţenilor din municipiul Oneşti.
În cadrul activităţilor desfăşurate poliţiştii au constatat cinci infracţiuni, au aplicat 200 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 46.000 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de peste 88.000 de lei.
Au fost reţinute în vederea suspendării 9 permise de conducere iar trei certificate de înmatriculare au fost retrase.
• Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Livezi, Bîrsăneşti şi Helegiu, în timp ce acţionau pe raza comunei Livezi, au depistat un tânăr de 23 de ani şi un minor de 12 ani, ambii din comuna Ştefan cel Mare, care aveau asupra lor bunuri a căror provenienţă nu le puteau justifica, respectiv două menghine, un topor şi o bardă, în valoare totală de 700 lei.
În urma investigaţiilor efectuate poliţiştii au stabilit că cei doi, la data de 15.03.2014, în jurul orelor 08.30, au sustras bunurile dintr-o anexă a unei locuinţe din comuna Livezi.
Bunurile sustrase au fost restituite părţii vătămate, iar pe numele celor doi s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
• În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de investigaţii criminale au depistat un tânăr de 19 ani, din Oneşti, care în luna decembrie a anului trecut, a sustras un laptop şi un telefon mobil, din cabina unui autotractor, parcat în apropierea unei staţii peco din municipiu.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
• Un conducător auto de 45 ani, din comuna Căiuti, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Bacăului din Oneşti, a fost sancţionat contravenţional şi a rămas fără permisul de conducere, pentru o perioadă de 30 de zile, din cauză că nu a acordat prioritate de trecere unor pietoni angajaţi regulamentar în traversarea străzii.
• Poliţiştii au depistat în trafic un bărbat de 34 ani, din Piteşti, în timp ce transporta cu o autoutilitară, pe DN 11, în localitatea Oituz, mai multe cutii cu încălţăminte, în valoare de aproximativ 75.000 lei, fără a avea documente legale de provenienţă.
Cazul a fost preluat de către poliţiştii de investigarea fraudelor, care au dispus ridicarea bunurilor, în vederea confiscării şi sancţionarea contravenţională a conducătorului auto.
• A fost depistat un bărbat de 33 ani, din comuna Helegiu, care comercializa în târgul săptămânal Oituz, un număr de şapte porcine, fără a poseda documente sanitar veterinare.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 600 lei.


Ziarul Desteptarea – Bacau

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO