» » » » » Primul transport de pe heliportul Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti



Un pacient care a ajuns in stare grava la Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti a fost transportat, joi dimineata, la Iasi cu un elicopter SMURD direct de pe heliportul unitatii spitalicesti. „Este primul transport aerian facut de pe heportul nostru.

Un heliport care s-a construit prin contributia in totalitate a Consiliului Local Moinesti si care a costat 350.000 lei. Heliportul a devenit functional inca de luna trecuta, insa, din pacate, pâna acum nu a putut fi operational din cauza conditiilor meteo nefavorabile”, a declarat dr. Adrian Cotirlet, directorul Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti.

Pacientul care a ajuns la Iasi are 21 de ani si este din comuna Palanca. El s-a prezentat in serviciul de Urgenta a spitalului din Moinesti cu mijloace proprii de deplasare. Echipa medicala i-a stabilit, in urma investigatiilor complexe efectuate, un diagnostic ce presupune interventie rapida cardiologica: bloc atrio-ventricular grad III, o disfunctie cardiaca majora.

Imediat s-a luat legatura cu Institutul de Boli Cardiovasculare Iasi care a acceptat transferul si s-a trimis, conform protocolului, un elicopter medicalizat de la SMURD. Transferul de la Compartimentul Primiri Urgente catre aparatul de zbor s-a realizat in câteva minute.

Ziarul Desteptarea – Bacau

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO