» » » Cutremur de 7.3 grade în Japonia


Un cutremur cu magnitudinea de 7.3 grade pe scara Richter s-a produs, vineri, în Japonia. Autorităţile au emis o alertă de tsunami şi aşteaptă valuri care vor depăşi un metru.
UPDATE. 22.22 Valul a atins Ishinomaki, în prefectura Miyagi, oraș distrus de tsunami-ul uriaș din 11 martie 2011. De asemenea, valul a atins alte zone ale prefecturii și orașeleOfunate și Kamaishi in prefectura vecină, Iwate, a anunțat televiziunea publică.
UPDATE 22.13. Personalul de la Fukushima a primit ordin sa evacueze centrala, anunta agentiile de presa.
UPDATE. 22.00 Un tsunami de aproximativ un metru a lovit coasta de est a Japoniei
Valuri tsunami de aproximativ un metru au atins ţărmul de est al Japoniei după seismul de 7,3 grade înregistrat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, anunţă Agenţia Meteorologică Japoneză.
Valurile generate de cutremur probabil nu vor provoca daune majore.
Cutremurul a avut loc sâmbătă la ora 3.10 (vineri, 20.10, ora României), la adâncimea de 10 kilometri, în Oceanul Pacific, în largul provinciei nipone Honshu (est).
Seismul s-a produs la 325 de kilometri est-sud-est de oraşul Ishinomaki, la 326 de kilometri est de oraşul Namie, la 331 de kilometri sud-est de Ofunato şi la 475 de kilometri est-nord-est de Tokyo.
Seismul s-a produs lângă Fukushima, la ora locală 2:10, la o adâncime de 10 kilometri în Oceanul Pacific.
În urmă cu doi ani, un cutremur cu magnitudinea de 8.9 grade pe scara Richter, urmat de un tsunami, au devastat oraşele de pe coastele de nord-vest ale Japoniei, provocând moartea a 20.000 de oameni. epco, operatorul centralei nucleare Fukushima, avariată de cutremur şi tzunami, a raportat scurgerea a 300 de tone de apă putenic contaminată redioactiv cu Cesiu-137 şi Stronţiu-90 dintr-un rezervor de stocare a apei folosite pentru răcirea miezului topit al reactorului
In 2011 autoritățile japoneze au mărit clasificarea accidentului nuclear de la Fukushima de la nivelul 5 la nivelul 7, nivelul maxim pe scara accidentelor nucleare. Nivelul 7 a fost și nivelul declarat la accidentul nuclear da la Cernobîl în 1986.
citeste integral pe ZIUAnews.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO