» » CUTREMUR de 5,5 grade în Vrancea


Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe Richter a avut loc în această dimineaţă în Vrancea, la ora 4.37, el resimţindu-se şi în Bucureşti, Braşov, Piteşti, Slobozia, Constanţa, Iaşi dar şi în alte oraşe ale ţării. Potrivit specialiştilor, acesta ar putea fi urmat de replici de mai mică intensitate. Seismul s-a produs la 140 km de adâncime, fiind cel mai puternic seism din ultimii patru ani ani.
Seismul a fost înregistrat şi de Institutul american de geofizică (USGS) la o magnitudine de 5,3.
Mircea Radulian director Institutul de Fizică a Pământului a declarat că este greu de făcut o legătură între acest cutremur şi cele din Galaţi. 
"Este greu de spus, este frapantă această coincidenţă. A fost precedat de o perioadă de 12 zile fără cutremure în Vrancea. Nu ne-am aştepta la o legătură, dar trebuie analizat. Ne putem aştepta la replici, dar magnitutidinea nu poate depăşi 4 grade", a spus la Antena3 Radulian.

Anul acesta, în zona Vrancea, s-au mai produs şase cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade).
La o oră distanţă de cutremurul din Vrancea a avut loc un altul în Galaţi, de magnitudine de 2,6
Din 23 septembrie, în Galaţi s-au produs peste 30 de cutremure cu magnitudine de peste 2,5 grade pe scara Richter. Cel mai puternic a avut 3,9 grade şi s-a produs pe 29 septembrie.
Sâmbătă, în Galaţi s-au produs trei cutremure de 2,9, 3,3 şi 3,5 grade pe scara Richter, iar vineri au fost şase seisme, cu magnitudini între 2,5 şi 3,8 grade.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO