» » » Traian Băsescu, huiduit în timpul serbărilor de la Ţebea



Preşedintele Traian Băsescu a participat duminică la Serbările naţionale de la Ţebea, judeţul Hunedoara, dedicate memoriei lui Avram Iancu. Şeful statului a fost întâmpinat de Garda de onoare, care i-a prezentat onorul.  Mai mult, şeful statului a fost huiduit în timp ce depunea o coroană, iar unul dintre cei aflaţi la Ţebea a aruncat cu o bucată de pâine în el.

Băsescu a lansat un apel către oameni să participe ori de câte ori pot la ceremoniile care îl comemorează pe Avram Iancu, deoarece acesta a luptat pentru ieşirea din iobăgie, potrivit Mediafax. Totodată, el a afirmat, după depunerile de coroane la mormântul lui Avram Iancu, că acesta a luptat "pentru ieşirea din iobăgie şi pentru demnitatea naţională", motiv pentru care a şi intrat în conflict cu revoluţionarul ungar Kossuth Lajos.
"Kossuth a vrut Ardealul pentru maghiari, dar Avram Iancu a vrut libertate şi pentru români. Să participăm ori de câte ori putem la ceremoniile care-l comemorează", a afirmat Băsescu.
După depunerea de coroane, şeful statului a turnat apă la rădăcina gorunului pe care l-a plantat acolo în urmă cu câţiva ani, timp în care preşedintele a fost huiduit de o parte dintre cei aflaţi la serbări.


Între oficialităţile prezente la manifestări se află şi ministrul de Externe, Titus Corlăţean.
Duminică, începând cu ora 11.00, se desfăşoră Serbările naţionale "Ţebea" 2013, închinate memoriei lui Avram Iancu. Începând cu ora 11.00, la Complexul Istoric din Ţebea, comuna Baia de Criş, va avea loc ceremonialul public care va cuprinde depuneri de coroane, slujba religioasă de pomenire, o evocare istorică şi mesajele autorităţilor.
La manifestări participă câteva mii de persoane.
Pe platoul destinat ceremonialului este interzis accesul cu drapele sau însemne ale partidelor politice. De asemenea, în timpul ceremonialului public, organizatorii recomandă un comportament decent, zgomotele puternice (imnuri, lozinci) afectând caracterul comemorativ al manifestării.
Pentru desfăşurarea manifestărilor de la Ţebea, traficul rutier va fi închis pe DN 76 km 38+500 – 38+600, în intervalele orare 11.00-11.15 şi 14.00-14.30. Potrivit organizatorilor, închiderea circulaţiei este necesară pentru formarea gărzii de onoare, prezentarea onorului militar şi defilarea gărzii de onoare. Conform Prefecturii, situaţia din teren nu permite devierea circulaţiei pe rute ocolitoare. Pe perioada restricţiei de circulaţie se va asigura doar deplasarea autovehiculelor destinate intervenţiilor de urgenţă, respectiv Ambulanţă, SMURD, ISU, Jandarmi, Poliţie.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO