» » » Teorie vehiculată: Arma meteo rusească a provocat inundațiile din Galați



Fenomene meteorologice extreme au avut loc în ultimele zile în estul României. A plouat în câteva ore cât pentru două luni. La Tulcea a apărut o tornadă, fenomen greu de explicat pe teritoriul României. Toate aceste evenimente îi duc pe mulți cu gândul la posibilitatea folosirii unor arme meteo. Chiar dacă este vorba despre o teorie a conspirației, neexistând nicio dovadă, armele meteo sunt o realitate. Americanii au sistemul HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program), iar rușii îl au și ei pe al lor. Atât uraganul Katrina, cât și tsunamiul din Japonia ar fi fost provocate de astfel de sisteme, potrivit unor teorii care circulă pe internet. În ceea ce privește fenomenele extreme din România, teoria conspirației țintește înspre Rusia.

Ştiri privind experimente îndoielnice cu vremea atât din SUA, cât şi din Rusia, au provocat, în repetate rânduri, scandaluri politice în mai multe ţări ale lumii. După inundaţiile celebre din 2002 din Europa, parlamentarii europeni au acuzat americanii de subminare a economiei UE. De asemenea, politicienii ruşi au cerut investigarea sitemul american HAARP din Alaska.



Într-adevăr, în nordul SUA, la distanţă de 400 de km de la Anchorage, la baza militară Gakhona există un obiectiv neobişnuit. Un teren imens de tundra este plantat cu o pădure de antene de 25 m înălţime. Baza este înconjurată de sârmă ghimpată, perimetrul este păzit de patrule înarmate a puşcaşilor marini, iar spaţiul aerian deasupra bazei de cercetare este închis pentru toate tipurile de avioane civile şi militare. După evenimentele din 11 septembrie, în jurul HAARP, au fost instalate şi complexele antiaeriene “Patriot”.
Ce face HAARP
HAARP este construit prin eforturile comune ale Forţelor Militare Maritime şi Forţelor Militare Aeriene ale SUA. Americanii nici nu ascund posibilităţile sistemului. Se afirmă că staţia se foloseşte pentru influenţarea activă a ionosferei şi magnetosferei Pământului. Cu ajutorul HAARP, se pot crea aurore boreale artificiale sau bloca radarele de interceptare timpurie de dincolo de orizont a lansărilor de rachete balistice sau face legătură cu submarinele din oceane şi chiar descoperi complexele subterane ale inamicului. Radiaţiile emanate de instalaţie sunt în stare să pătrundă sub pământ şi să descopere bunkere şi tunele ascunse, să scoată din funcţiune partea electronică a armelor sau a sateliţilor cosmici. De asemenea, sunt elaborate tehnologiile de influenţare a atmosferei care provoacă schimbarea vremii. HAARP ar putea fi folosit pentru provocarea catastrofelor naturale, ploilor torenţiale, cutremurelor, inundaţiilor şi uraganelor, asemănătoare “Katrinei” sau “Ritei”, susțin unele voci.
Sura, varianta rusească a sistemului HAARP
O instalaţie similară celei HAARP există de mult timp în Rusia şi se foloseşte cu succes de peste 20 de ani. Staţia “Sura” este comparabil, din punct de vedere al capacităţii, cu actualul HAARP şi se află în zona centrală a Rusiei, în locuri mai ascunse, la o distanţă de 150 km de Nijnii Novgorod. “Sura” aparţine Institutului de Cercetare în domeniul radiofizicii.
“La ora actuală, în lume, există doar trei asemenea obiective”, povesteşte directorul institutului, Serghei Sneghiriov. “Unul în Alaska, al doilea, în Norvegia, la Tromso, şi al treilea – în Rusia”. “Sura” se construia la finele anilor ’70 şi a fost pusă în funcţiune în 1981. Pe această instalaţie cu totul unică au fost obţinute rezultate extrem de interesante în ceea ce priveşte comportamentul ionosferei, inclusiv a fost descoperit efectul generării radiaţiilor de joasă frecvenţa în timpul modulării curentelor ionosferice, numit după numelele fondatorului staţiunii de cercetare, “efectul Ghetmantev”.

Stiri | DC News | De Ce se intampla | Ziar online

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO