» » » Surse: Comisia parlamentara privind Rosia Montana va fi condusa de deputatul bacauan Iulian Iancu (PSD)


Comisia parlamentară specială pentru proiectul privind Roşia Montană, ce urmează a fi constituită marţi prin votul plenului Parlamentului, va fi condusă de către deputatul PSD Iulian Iancu, au declarat duminică, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.
Iulian Iancu este preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor. La nivelul USL s-a decis ca şefia Comisiei parlamentare speciale pentru proiectul privind Roşia Montană să revină social-democraţilor, au mai precizat sursele citate. Constituirea comisiei speciale urmează să fie aprobată marţi în plenul celor două Camere ale Parlamentului. Comisia urmează să aibă în jur de 20 de membri din toate grupurile parlamentare, în funcţie de algoritmul politic.
Minerii de la Roşia Montană, care s-au blocat în subteran de cinci, respectiv trei zile, au ieşit din mină, duminică seară, după aproape o oră de la momentul în care premierul Victor Ponta a coborât la ei, primul-ministru spunându-le acestora că le va aduce Comisia parlamentară. ”Le-am promis că se face comisie şi aducem aici comisia, să se decidă aici”, a afirmat premierul Victor Ponta, la ieşirea din galerie.
Iancu a ajuns parlamentar din colegiul 8 deputati Bacau, unde s-a impus net la alegerile generale din 2012. Numele sau a fost promovat instantaneu in media, pe surse multiple, ca posibil ministru al Economiei sau ca ministru delegat pentru Energie si Resurse Minerale in primul Guvern Ponta (primavara lui 2012). Numirea sa a fost ulterior abandonata, premierul optand pentru o alta nominalizare.
Sursa foto: Qmagazine
Bacau.Net

About Daniel Gorun

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO