» » » Ponta, despre Roşia Montană: Am o teamă că semnalul va fi 'în România nu se mai face nimic de acum încolo'



Premierul Victor Ponta a subliniat miercuri seară că dacă va fi respins proiectul Roşia Montană trebuie găsit răspunsul la întrebarea ce vom face mai departe, exprimându-şi "teama" că semnalul va fi acela că "în România nu se mai face nimic de acum încolo".


"Cred că cei mai mulţi de acolo (de la protestele împotriva proiectului Roşia Montană - n.r.) sunt sinceri, cred în nişte lucruri frumoase, însă, lucrurile stau în felul următor: într-adevăr, dacă se face această exploatare, va fi un lac de cianuri. În acest moment, la Roşia Montană sunt două lacuri - de la exploatarea aurului făcută până în '95 cred - două lacuri, apele din zonă, 45 km, sunt ape cu concentraţie de o sută de ori mai mare decât cea admisă şi vorbea cineva de un peisaj selenar. (...) Este acum un peisaj selenar, pentru că aurul se exploatează acolo de foarte mult timp, s-a exploatat cu cianuri pentru că nu există în lume o altă tehnologie şi oriunde se exploatează în lume la fel se întâmplă", a declarat Ponta, la Antena 3.

El a subliniat că prin acordul pe care l-a negociat, i s-a cerut investitorului o garanţie pentru orice accident de mediu de patru ori mai mare.

"Ceea ce ştiu sigur este faptul că avem două probleme. În primul rând, şi asta vom face până la urmă, trebuie să găsim banii ca să purificăm noi cele două iazuri şi apele din zonă. Sunt nişte sume destul de mari, sper să reuşim să le găsim. Pentru Galeriile Romane ne trebuie aproximativ 150 de milioane de euro. Deocamdată, nu-i avem", a susţinut premierul.

El a adăugat că este greu să le spună locuitorilor din Roşia Montană cu ce să se ocupe pentru a-şi câştiga existenţa, mai ales că el reprezintă în Parlament zona Gorjului care depinde de minerit. 

Mai multe in


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO