» » » » » » GERMANIA: În țara oamenilor de bine


De la stânga la drepta: Candidatul la postul de cancelar Peer Steinbrück (SPD), fostul ministru al Educaţiei Annette Schavan, deptatul FDP Rainer Brüderle (sus), fostul ministru al Apărării Karl-Theodor zu Guttenberg

Mici pași greșiți pot să provoace o reacție uriașă în Germania. Miniștrii se împiedică pe rând în scandaluri legate de lucrări de doctorat copiate sau de invitații de călătorii în locuri îndepărtate. De ce sunt germanii atât de sensibili? Extrase.
Scandal! Șeful grupului parlamentar FDP Rainer Brüderle a declanșat o dezbatere uriașă despre sexism pentru că i-a făcut o aluzie [unei jurnaliste] și a aruncat o privire pe sânii ei.
Scandal! Annette Schavan nu a lucrat corect la teza ei de doctorat. Ea a trebuit să-și dea demisia, dar a făcut, după părerea multora, o treabă bună ca ministru al Educației.
Scandal! Candidatul la postul de cancelar Peer Steinbrück (SPD) a câștigat adițional 1,25 milioane de euro, dar legal, și a plătit corect taxe pe acești bani.
Scandal! Fostul președinte al Republicii Horst Köhler a indignat întreaga Germanie pentru că a spus într-o vizită în Afganistan că Bundeswehr-ul urmărește acolo și interese economice, ceea ce era exprimat similar într-un document al Ministerului Apărării.
Scandal! Președintele Christian Wulff și-a pierdut funcția pentru că i s-a imputat că ar putea fi coruptibil, dar este vorba până la urmă de doar 400 de Euro.

O substanță patetică

Cine se uită la scandalurile politice naționale ale legislaturii care se termină acum găsește o substanță patetică. Acest lucru este valabil și pentru retragerea ministrului Apărării Karl-Theodor zu Guttenberg, care a fraudat la lucrarea sa de doctorat. În străinătate oamenii se amuză de faptul că germanii se revoltă pentru astfel de lucruri. Fie sunt foarte înguști la minte sau atât de răsfățați încât trebuie să atace și pași greșiți minimali pentru a se putea mânia.
Alții au de oferit fapte mai sălbatice. Fostul ministru austriac Ernst Strasser a fost condamnat deocamdată la patru ani de închisoare pentru luare de mită.Francezul Dominique Strauss-Kahn, odinioară aspirant la președinție, a fost suspectat că a vrut să facă sex oral cu o menajeră. Fostul premier italian Silvio Berlusconi este acuzat de abuz de putere și de complicitate la corupere de minori. În plus, el este amenințat cu patru ani de închisoare pentru evaziune fiscală. Mai multe in...


About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO