» » » Criză de guvern în Italia


Miniștrii din partidul de dreapta Poporul Libertății, PdL, și-au dat demisia sâmbătă seară, la cererea fondatorului acestei formațiuni politice, Silvio Berlusconi, declarând că "nu mai există condițiile necesare pentru a putea susține executivul Letta" și provocând o criză de guvern, informează presa din Peninsulă.

Demisia miniștrilor din PdL, partid care susține executivul italian de mare coaliție între stânga și dreapta, condus de Enrico Letta, a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al ministrului de interne Angelino Alfano, care este și secretarul partidului Poporul Libertății.
Demisia a fost anunțată de ministrul de interne, Angelino Alfano /care este și vicepremier/, de ministrul agriculturii, Nunzia De Girolamo, de ministrul transporturilor, Maurizio Lupi, de ministrul sănătății, Beatrice Lorenzin, și de ministrul reformelor, Gaetano Quagliariello.

Într-un comunicat difuzat sâmbătă seară de fondatorul PdL, fostul premier Silvio Berlusconi, acesta scrie că PdL nu poate accepta faptul că premierul Enrico Letta /secretar adjunct al principalului partid de centru-stânga, Partidul Democrat/ a decis vineri mărirea TVA de la 21% la 22%, începând cu data de 1 octombrie, o decizie "inacceptabilă" pentru dreapta italiană, care "nu va participa la această ulterioară agravare a presiunii fiscale la care sunt supuși cetățenii italieni".

Secretarul Partidului Democrat, Guglielmo Epifani, a declarat că acest gest al miniștrilor din PdL demonstrează "lipsa de responsabilitate" a dreptei italiene într-un moment dificil al țării, un moment de criză economică. Iar președinta Partidului Democrat, doamna Rosy Bindi, a afirmat că "PdL continuă să unească destinul lui Silvio Berlusconi /condamnat în mod definitiv, la 1 august, de Curtea de Casație la o pedeapsă cu închisoarea pentru fraudă fiscală, în dosarul Mediaset, n.r./ de soarta guvernului italian".

Este un moment "dramatic" pentru Italia, iar Berlusconi, încă o dată, "a demonstrat că nu ține cont de interesele țării, ci numai de propriile sale interese", a mai afirmat președinta principalului partid italian de centru-stânga, PD, formațiunea politică din care face parte șeful guvernului italian, Enrico Letta.

ATAC

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO