» » » Aurul este doar acoperirea. Valoarea metalelor rare este de 4 ori mai mare, iar Statul nu primește redevențe


Băieții care coabitează au omis sa vă ofere o informaţie esențială, fapt ce îmi întărește opinia că este vorba de cel mai mare tun din istoria României...! Ce vei afla aici nu apare în presă. Oare, de ce?
Aurul și argintul de la Roșia Montană sunt de fapt o acoperire pentru o afacere și mai și. Dacă din aur și argint România primește umilitoarea redevență de 6%, din materialele rare și mult mai profitabile ce se găsesc din belșug în această zonă nu o să primim nimic.
Aurul este doar acoperirea. Valoarea metalelor rare este de 4 ori mai mare, iar Statul nu primește redevențeUn specialist român care cunoaște Roșia Montană ca pe propriile buzunare a făcut o delarație-șoc. Aurel Sântimbrean a lucrat vreme de peste 20 de ani la minele de la Roșia Montană, ca inginer geolog șef. Este omul care știe cel mai bine din România ce zăcăminte sunt acolo. Și cu toate astea, niciun ministru din România nu a fost curios să îi ceară opinia, după cum susține KAMIKAZE.

A.S.: Aș vrea să vă dau doar niște date, pe care le am și în față. În 1970, uzina de la Baia Mare a extras din concentratele noastre: seleniu, indiu, galiu. În 1962, Icechim din București evidenţiază prezența germaniului, 20 de grame pe tona de minereu. În 1973 am recoltat din cariera din muntele Cetate o probă de 350 kilograme de zăcământ și am trimis-o la analiză la Institutul de Cercetări din Baia Mare. Vreau să vă prezint câteva din metale identificate: aur - 1,5 grame pe tonă, argint - 11, 7 grame pe tonă, arseniu - 5000 grame pe tonă, titan - 1000 grame pe tonă, molibden - 10 grame pe tonă, vanadiu - 2500 grame pe tonă, nichel - 30 de grame pe tonă, crom - 50 grame pe tonă, cobalt - 30 grame pe tonă, galiu - 300 grame pe tonă. Aceste probe și rezultate se află în documentația pe care RMCG-ul a cumpărat-o de la Agenția Națională de Resurse Minerale.
Rep.: Aceste metale rare le vor extrage fără să plătească nimic?
A.S.: Nimeni nu vorbește despre ele. În orice discuție se vorbește de 300 tone de aur, 1600 de tone de argint. De aceste metale nu vorbește absolut nimeni. Din anumite informații, în contractul de concesiune secretizat se spune că orice metal în plus recuperat intră în beneficiul celui care exploatează zăcământul.
Ponta tot susține că țara noastră încasează o redevență uriașă (6%). Iată ce spune Academia Română:
în practica internațională, mai ales la petrol, dar și la minerale - aur, nichel, metale rare, metale obișnuite - se folosește așa-numita metodă a împărțirii producției, acordul de împărțire a producției. Asta ar însemna că din aurul extras, în cazul de față, investitorul, cel care exploatează resursa, primește o parte din producție, care să acopere cheltuielile de investiție, cheltuielile de operare și un profit rezonabil, iar restul producției aparține proprietarului de fapt, statului.
În cazul unor țări, această împărțire a producției înseamnă până la 80% din producție revenind statului proprietar. Deci, în cazul aurului, ar însemna ca din aurul extras, partea care ar reveni statului român să intre direct în vistieria națională, la Banca Națională. Banca și statul român nu trebuie să cumpere acest aur, îi aparține, iar din aurul pe care îl posedă, plătește celui care îl exploatează.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO