» » » 15.000 de oameni au protestat în Bucureşti faţă de proiectul Roşia Montană


Peste 15.000 de oameni au ieşitduminică în stradă, în Bucureşti, în cea de-a 15-a zi de proteste faţă de proiectul Roşia Montană. Acesta este cel de-al doilea mare miting anti-Roşia Montană din Bucureşti, după cel de duminica trecută. 
Punctul de întâlnire a fost Piaţa Universităţii de unde manifestanţii au plecat în marş  pe traseul Unirii, Calea Văcăreşti, Bd. Tineretului şi din nou spre Universitate. Traficul a fost blocat pe un sens pe tot parcursul marşului.  În vreme ce în Bucureşti 15.000 de oameni cereau oprirea proiectului, la Roşia Montană premierul Victor Ponta a mers să se întâlnească cu minerii care manifestau în favoarea exploatării. Şeful guvernului a intrat în mină pentru a discuta cu ortacii blocaţi în subteran de şase zile, convingându-i să iasă cu promisiunea că parlamentarii din comisia specială pentru Roşia Montană se vor deplasa la faţa locului.
Aproape de miezul nopţii premierul Victor Ponta a postat pe Facebook un mesaj în care invită la dialog şi protestatatarii din Bucureşti. „E o intenţie să invit la dialog. Eu cred că fiecare trebuie să îl asculte pe celălalt. Cred ca aşa functionează lucrurile. Şi în Occident există protestatari si pro si contra. Trebuie ascultaţi şi unii şi altii, după care intervine decizia politică bazată pe ascultarea părerilor raţionale”, este mesajul premierului, care însoţeşte o fotografie cu manifestanţii din Bucureşti.
Detalii in GANDUL

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO