» » » Parlamentul britanic a votat ÎMPOTRIVA intervenţiei militare în Siria


Parlamentul britanic a respins, joi seară, planurile premierului David Cameron pentru o intervenţie militară în Siria, anunţă presa engleză.
După o zi cu dezbateri aprinse cu legislativul englez chemat din vacanţă, premierul conservator David Cameron a pierdut şi ultima şansă de sprijin pentru a merge mai departe cu proiectul de rezoluţie înaintat miercuri Consiliului de Securitate al ONU, care autoriza o intervenţie în Siria, ca urmare a atacului chimic din 21 august atribuit forţelor guvernamentale siriene.
După ce şi membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate (SUA, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie) au amânat o decizie privind draftul lui Cameron până la primirea raportului experţilor ONU din Siria pe tema atacului chimic, primul-ministru a fost nevoit să îşi accepte înfrângerea în faţa Parlamentului.
Moţiunea Cabinetului a fost înfrântă în Camera Comunelor (camera inferioară) cu 285 de voturi împotrivă, faţă de 272 pentru, potrivit BBC News.
Mai mult, legislativul a cerut asigurări că David Cameron nu va încerca să meargă mai departe cu planurile de intervenţie fără a cere un nou vot.
„Vă pot asigura de asta”, a fost răspunsul lui Cameron, citat de The Guardian. „Cred că tărie că este nevoie de un răspuns ferm la adresa atacurilor chimice, dar cred de asemenea în respectarea voinţei Camerei Comunelor. Este foarte clar în această seară că (...) Parlamentul britanic, care reflectă opinia poporului, nu vrea acţiune militară din partea Marii Britanii. Înţeleg asta şi voi acţiona în consecinţă”, a mai declarat Cameron, la finalul unei zile în care elanul pe care îl prezenta pentru intervenţie militară în Siria marţi, când a înaintat draftul de rezoluţie, a dispărut, la fel ca sprijinul politic pentru acest plan.
La momentul actual, un al doilea vot în legislativul englez pe tema intervenţiei în Siria depinde de concluziile raportului ONU.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO