» » » STATISTICIANA DE LA MEDICINĂ LEGALĂ ONEȘTI, CONDAMNATĂ LA 6 ANI DE ÎNCHISOARE

Rodica Rusu (fostă Dohotaru), statistician medical principal în cadrul Cabinetului de Medicină Legală (CML) Onești, cercetată pentru trafic de influență, instigare la comiterea infracțiunii de dare de mită și favorizarea infractorului, a fost condamnată de Tribunal la 6 ani de închisoare. De asemenea, s-a dispus confiscarea sumelor de 13.700 de lei și 2.550 euro primite de Rodica Rusu. Sentința a fost atacată la Curtea de Apel, care a stabilit termen pentru 6 august.

Cătălina CHIFU
Rodica Rusu a fost arestată preventiv în martie 2013 și a stat după gratii numai o lună, fiind judecată în libertate. Angajata de la CML Onești a fost condamnată pentru 11 fapte de trafic de influență. Procurorii susțin că, în ianuarie 2012, aceasta a primit 6.500 de lei de la două persoane pentru a interveni pe lângă personalul medical din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Bacău pentru modificarea rezultatelor alcoolemiei pe probele de sânge recoltate, astfel încât aceștia să scape de răspunderea penală. În martie 2012, Rodica Rusu a cerut 2.200 euro de la un investigator sub acoperire și a primit 6.500 de lei ca primă tranșă pentru a-i obține acestuia o alcoolemie mai mică în acte.
În schimbul acestor servicii, angajata CML Onești a acceptat și “daruri”, unele constând în plata serviciilor de cazare și masă la o cabană din județul Covasna. În septembrie 2011, a primit 500 de lei de la o persoană căreia i-a promis că o ajută să obțină pensie de handicap. Tot 500 de lei costa și eliberarea unui certificat medico-legal care să ateste mai multe zile de îngrijiri medicale necesare pentru vindecarea leziunilor provocate în urma unor agresiuni. Rodica Rusu a acceptat, în schimbul ajutorului dat, și bunuri sau beneficii mai puțin obișnuite – două perechi de pantofi bărbătești în valoare de 500 de lei, lucrări de reparații-întreținere la un autoturism estimate la 700 de lei. Statisticiana de la CML Onești a dat de înțeles unor șoferi că are influență și asupra personalului de la IML Iași, tariful însă pentru o asemenea intervenție depășind 1.500 de euro.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO