» » » Voiculescu, în instanță: "Martorii ori sunt proști, ori sunt influențați telepatic!"


Fostul senator Dan Voiculescu s-a prezentat, marţi, la Tribunalul Bucureşti pentru a da explicaţii despre tunul imobiliar pentru care a fost trimis în judecata de DNA în cazul privatizării ICA, notează România TV.
El este acuzat că a adus statului un prejudiciu de peste 60 de milioane de euro, achiziţionând la preţ de nimic terenuri foarte valoroase. Audiat, marţi, de magistraţi, Voiculescu i-a ironizat pe judecători, spunându-le că martorii citaţi în rechizitoriul procurorilor ori sunt "proşti", ori el a reuşit să-i influenţeze telepatic.
Dan Voiculescu a declarat că a studiat rechizitoriul întocmit de procurori, dar nu a găsit elemente care să arate când, în ce mod şi în ce context ar fi săvârşit faptele, iar acuzele pe care i le aduce DNA sunt "superstiţii şi poveşti care nu au nicio bază reală".
"În rechizitoriu se afirmă că singura cale prin care aş fi putut să influenţez membrii de partid şi pe cei de la Institutul de Cercetări Alimentare ar fi telepatie", a mai spus Dan Voiculescu, în timpul audierii sale la Tribunalul Bucureşti.
La întrebările puse de judecătoarea Graţiela Constantin şi de procurorul de şedinţă, Dan Voiculescu a repetat în mai multe rânduri că nu a avut nicio implicare în privatizarea ICA şi că nu a avut relaţii speciale cu ceilalţi inculpaţi din dosar, inclusiv cu Gheorghe Mencinicopschi şi Sorin Pantiş.
El a subliniat că a participat o singură dată la o şedinţă a AGA de la Grivco, când Sorin Pantiş a fost desemnat ca reprezentant al acestei companii în procesul de privatizare a ICA.
Voiculescu a recunoscut că, după privatizare, a împrumutat cu peste un milion de USD Grupul Grivco pentru ca această societate, unde el este acţionar majoritar, să achite datoriile pe care ICA le avea către statul român, iar după aceea a mai dat şi alte sume de bani, deoarece Institutul nu era profitabil.
Liderul conservator i-a spus judecătoarei că abia după 3-4 ani ICA a devenit profitabil, fiind în prezent printre puţinele institute din România care îşi continuă activitatea.
Voiculescu a mai spus instanţei că a ajuns "semi-specialist în drept" datorită acestui dosar.
Liderul PC este trimis în judecată pentru privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare. El este acuzat că a făcut trafic de influenţă pentru a obţine peste 36 de hectare de teren la un preţ foarte mic, de 100.000 de euro, în condiţiile în care preţul pieţei era de peste 8 milioane de euro.
Ministerul Agriculturii susţine, însă, că prejudiciul creat se ridică la 60 de milioane de euro.

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO