» » » » » Rafo, la momentul despartirii de 475 de salariati


Dupa ce cu o perioada de optimism Rafo se bucura de faptul ca si-a achitat toate datoriile catre stat (fiind una dintre putinele mari societati comerciale fara datorii la bugetul de stat), dupa ani de zile in care a sperat la punerea in aplicare a unui amplu program de modernizare si de diversificare a productiei, iata ca inceputul acestui an a adus un moment trist pentru salariatii de aici. 

Sindicatul “Rafinorul” a transmis cu câteva zile in urma uncomunicat in care se mentioneaza: ”Avand in vedere situatia critica prin care a trecut si inca trece S.C. RAFO SA, din cauza resurselor financiare necesare dezvoltarii si repornirii, inclusiv resurse pentru mentinerea in activitate a personalului, actionarul majoritar si administratia societatii au dispus initierea proiectului de concediere colectiva. Intregul proces de analiza s-a desfasurat in perioada 9 ianuarie - 14 februarie 2013, iar salariatii a caror posturi normate au fost desfiintate au primit preaviz de concediere colectiva incepând cu data de 18.02.2013, urmând sa primeasca decizia de concediere si incetarea contractului individual de munca din initiativa angajatorului incepând cu data de 29.03.2013. Din totalul de 700 salariati propusi initial pentru a fi disponibilizati, prin intelegere efectiva din partea angajatorului a problemelor salariatilor si de continuarea a unor activitati in concordanta cu activitatea de baza a unitatii si speranta reactivarii programului de modernizare - investitii, in final s-a ajuns la un numar de 475 salariati care urmeaza a fi disponibilizati. In baza contestatiilor depuse de 64 salariati, angajatorul a acceptat sa mai ramana in societate 17 salariati ca plus de schema pentru problemele lor sociale deosebite. Practic, in societate au ramas 438 de salariati care functie de hotararile ce vor fi adoptate la nivelul A.G.A. din luna martie 2013 au sanse de a-si continua activitatea in cadrul societatii”.
Mentionam faptul ca salariatii disponibilizati vor beneficia de prevederile Contractului Colectiv de Munca, primind plitile la zi si pliti compensatorii, in functie de vechimea in munca pe care au avut-o in aceasta mare societate comerciala de pe platforma petrochimica Borzesti. Reprezentanti ai Sindicatului “Rafinorul” au declarat ca aceste hotarâri au fost luate dupa o analiza vasta a problemelor societatii, unde se analizeaza pentru Rafo si o strategie de viitor.


Ion Moraru


http://onestiexpres.ro/rafo-la-momentul-despartirii-de-475-de-salariati.html

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO