» » » » » DOSARUL LUI BOTOMEI A AJUNS LA PARTENERUL SĂU, JUDECĂTORUL VASILE CURPĂN


Dosarul în care Vasile Botomei este cercetat pentru avocatură clandestină va ajunge azi pe mâna judecătorului Vasile Sorin Curpăn, magistrat la Judecătoria Bacău. Cel din urmă a participat în comisia de examinare la “concursul de admitere în avocatură” organizat de Botomei. Dosarul a ajuns la completul lui Curpăn în mod întâmplător, însă rămâne de văzut dacă magistratul se va abține de la judecarea cauzei.
Cătălina CHIFU
După aproape doi ani de cercetări, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău l-a trimis în judecată pe Vasile Botomei pentru avocatură clandestină și folosirea în mod ilegal și abuziv a denumirilor de “avocat”, “cabinet avocat”, “Barou”, “UNBR”. Mai multe persoane și instituții au depus plângeri la Parchet, în care sesizau că pe site-ul www.baroulbacau.ro sunt postate anunțuri privind admiterea în profesia de avocat de către persoane care nu au calitatea să organizeze astfel de concursuri și sunt folosite fără drept denumirile de “barou” și “UNBR”. Printre cei care au făcut plângeri la Parchet se află și Baroul Bacău, condus de decanul Gigi Candet, care a sesizat că Vasile Botomei și-a constituit un barou propriu, în cadrul unei false Uniuni Naționale a Barourilor. Totodată, acesta are un site pe care promovează și publică un Tablou al avocaților în care au fost incluși în mod abuziv și membrii baroului legal constituit. Ancheta Parchetului de pe lângă Judecătorie a scos în evidență că Vasile Botomei se face vinovat de mai multe infracțiuni, printre care și folosirea în mod ilegal a tot ceea ce ține de denumiri specifice profesiei de avocat.
Botomei și Curpăn, acuzați de înșelăciune și fals
Dosarul penal a avut, în ianuarie 2013, primul termen la Judecătoria Bacău. Președintele completului de judecată s-a abținut de la judecarea cauzei, motivat de faptul că a avut calitatea de avocat, în prezent fiind trecut în tabloul avocaților incompatibili. De asemenea, președintele completului de judecată a lucrat la Cabinetul de Avocatură Gigi Candet (decanul Baroului Bacău), parte vătămată în proces. În ședința din Camera de Consiliu din 17 ianuarie 2013, completul format din președintele Vasile Sorin Curpăn a admis cererea de abținere. Cauza a fost trimisă la judecătorul delegat cu repartiția ciclică pentru stabilirea completului de judecată. În mod întâmplător sau nu, dosarul a primit ca termen data de 26 februarie 2013, iar completul de judecată este format tot din Sorin Vasile Curpăn. Magistratul, împreună cu Botomei, sunt cercetați de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel după ce o tânără absolventă de drept i-a acuzat de înșelăciune. Anul trecut, aceasta a fost îndrumată de judecătorul Curpăn spre Baroul lui Botomei pentru a susține examenul de intrare în avocatură. Botomei i-a cerut 4.000 de lei ca să o facă avocat, 10 la sută din sumă revenindu-i lui Curpăn. Tânăra și-a dat seama că a fost înșelată în momentul în care a primit decizia de intrare în avocatură semnată de Botomei și nu de decanul Baroului. Drept urmare, a făcut plângere la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, în care îi acuză pe cei doi de înșelăciune, fals și uz de fals. Decanul Baroului Bacău, Gigi Candet, spune că judecătorul Sorin Vasile Curpăn ar trebui să se abțină de la judecarea cauzei în care este cercetat Vasile Botomei.



About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO