» » » Mona Pivniceru a pus piciorul in minister



„Am asteptari de maxima normalitate in relatia cu presedintele Traian Basescu”, a declarat, vineri, 24 august 2012, ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, inainte de a intra pentru prima data in sediul, in calitate de ministru, pentru a prelua atributiile de demnitar. Intrebata, daca s-a gandit la un inlocuitor al Codrutei Kovesi la Ministerul Public, Mona Pivniceru a spus ca Ministerul Justitiei nu se rezuma doar la numirea Procurorului General, ci sunt multe alte probleme importante. La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat intr-o interventie telefonica la un post TV ca este posibila schimbarea, de la 1 octombrie, a conducerii Parchetului General, mandatul Laurei Codruta Kovesi expirand la acea data.

Ponta: „Morar?.. Nu este chiar de neinlocuit!”

Premierul Victor Ponta l-a facut din nou mincinos pe presedintele Romaniei Traian Basescu, care impreuna cu cei de la PDL, au spus ca scopul suspendarii sale ar fi fost schimbarea celor doi procurori sefi: Laura Codruta Kovesi si Daniel Morar. Ponta a precizat: "Una dintre cele mai evidente minciuni folosite de presedintele Basescu si de PDL a fost cand au spus ca l-am suspendat pe Traian Basescu ca sa ii schimbam pe cei doi sefi. Iata ca nu i-am schimbat, desi domnul Antonescu a fost si este la Cotroceni. In cazul domnului Morar, mandatul i-a expirat demult. Trebuie numita o alta persoana la DNA (...) Sa nu credem acum ca daca nu este domnul Morar, nu mai exista nici un procuror in Romania. Mai exista, chiar foarte multi. Nu este chiar de neinlocuit (...) In cazul doamnei Kovesi, acesteia ii expira mandatul in octombrie. Pana atunci nu se va face nicio schimbare. De la 1 octombrie trebuie numita o alta persoana, asa cum spune legea".
„In luna septembrie se va putea intra pe procedurile legale"
Victor Ponta a subliniat ca, potrivit intelegerilor cu Comisia Europeana, ministrul Justitiei va propune mai multe nume pentru conducerea Parchetului General si a Directiei Nationale Anticoruptie: "Va fi vorba despre procurori si judecatori cu o reputatie ireprosabila, cu experienta, neimplicati in tot felul de probleme de imagine, iar Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) ii va audia pe toti, in mod absolut transparent, si va face o recomandare pentru unul dintre ei, dupa care, evident, presedintele Basescu trebuie sa ii numeasca in functie (...) Nu cred ca doamna Pivniceru are timp in prima saptamana sa dea drumul la acea preselectie, dar sunt convins ca in luna septembrie se va putea intra pe procedurile legale".   luju.ro

About Unknown

Hi there!
«
Next
Postare mai nouă
»
Previous
Postare mai veche

Niciun comentariu:

Leave a Reply

O.P. VIDEO